USR cere eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

12 sept. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 94

Deschidem Revista din această seară cu o premieră mondială: China a produs primul vaccin anti-COVID care se administrează prin inhalare.

Producătorul vaccinului, CanSino Biologics, a declarat că Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor din China a aprobat acest „vaccin” pentru utilizarea de urgență ca vaccin de rapel, scrie CNN, citat de România liberă.

„Produsul, cunoscut sub numele de Convidecia Air, administrează o doză de ‘vaccin’ printr-o suflare de aer dintr-un nebulizator care este apoi inhalată pe gură. Vaccinul injectabil Convidecia Covid-19 de la CanSino este deja utilizat în China și a fost aprobat într-o serie de alte țări. Potrivit unei baze de date gestionate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), noul produs al CanSino este unul dintre cele două vaccinuri «inhalate» care au ajuns în faza de dezvoltare clinică, în timp ce o serie de companii din întreaga lume caută modalități inovatoare de a oferi protecție Covid-19 prin nas și gură”, scrie România liberă.

PNL se pregătește de alegerile locale și în acest sens a demarat o activitate de sondare a opiniei publice, privind candidații pentru funcția de primari de orașe.

„Până în acest moment nu am discutat (…) pe cine nominalizăm pentru a candida la primăria vreunui oraș. Am anunțat cât se poate de deschis că PNL a pornit o activitate de sondare și în acest moment suntem în derularea acestui proces. În urma sondajelor, vom putea să vedem care sunt așteptările cetățenilor noștri și ulterior să ne stabilim profilele de candidat la nivelul fiecărei filiale și la nivel central”, a spus premierul Nicolae Ciucă, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, cere prim-ministrului Nicolae Ciucă și ministrului Muncii, Marius Budăi, să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale, în contextul în care termenul prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este 31 decembrie.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Am solicitat și săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai, după decizia CCR. De fiecare dată, PSD și PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă odată premierului Ciucă și ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiile speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toții să știm ce au de gând. Din banii obținuți putem crește pensiile părinților și bunicilor noștri”, a scris într-o postare pe Facebook, Ionuț Moșteanu, lider al grupului USR din Camera Deputaților, notează Agerpres.

„El menționează că pensiile speciale «au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie», în contextul în care inflația a ajuns la 15,3%”, mai scrie Agerpres.

O nouă tranșă din programul „Sprijin pentru România”, în valoare de  aproape 600.000.000 lei, va ajunge în aceste zile la aproximativ 2,4 milioane de români. Anunțul a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Potrivit ministerului, tranșa II cuprinde și o serie de noi beneficiari deveniți eligibili după startul programului, care vor primi cardurile în cursul acestei luni. (…) Ministerul reamintește că sunt IV tranșe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2022. În această lună se vor distribui și încărca și cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranșe, sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane. În continuare, MIPE prezintă un ghid cu îndrumări pentru beneficiarii care se află în această situație”, scrie News.ro.

Adevărul titrează: „Haos în magazinele din Croația, după ce autoritățile au decis să limiteze prețurile la unele produse”.

„Situația a fost haotică în magazinele din Croația, în ziua intrării în vigoare a deciziei guvernului de a limita prețurile la unele dintre produse”, a declarat pentru ediția de duminică a ziarului Jutarnji List un membru al Asociației micilor retaileri croați, transmite agenția Hina, citată de Adevărul.

„Asociația micilor retaileri are circa 380 de membri, iar informațiile din teren arată că sunt trei abordări față de decizia guvernului – unii au retras produsele vizate de pe raft, alții au afișat prețuri noi, iar alții le-au menținut pe cele vechi, a menționat antreprenorul citat, adăugând că nici marile lanțuri de retail nu știu cum să implementeze decizia guvernului fără să încalce legea”, mai scrie Adevărul.

Pe fondul crizei economice și energetice, în Suedia, un partid de extremă dreapta obține un scor surprinzător de mare.

„În scrutinul parlamentar desfășurat duminică, Democrații Suedezi, gruparea antimigrație născută din neonazism la sfârșitul anilor ’80 a reușit să convingă un mare număr de alegători, peste 20%, pe fondul unei campanii dominate de problema incidentelor armate, cea a imigrației și cea a prețurilor la energie”, scriu The Guardian și Le Monde, citate de Libertatea.

„După numărarea a peste 90% din voturi, blocul de dreapta format din patru partide – Moderații conservatori, creștin-democrații, liberalii și Democrații Suedezi de extrema-dreaptă (SD) – era creditat cu 176 din cele 349 de mandate parlamentare, blocul de stânga adunând 173. Un rezultat concludent ar putea fi cunoscut abia după numărarea voturilor suedezilor care trăiesc în străinătate, la mijlocul săptămânii, în timp ce scorul strâns al cursei ar putea complica formarea unui guvern funcțional”, scrie Le Monde, mai notează Libertatea.

Seară liniștită!

USR cere eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari was last modified: septembrie 12th, 2022 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: