USR atacă la CCR majorările de salarii din sistemul public

9 iun. 2022
Vizualizari: 338

Deschidem Revista din această seară cu bătălia pentru Donbas, care ar putea decide soarta războiului din Ucraina.

„Forțele ucrainene pierd teren la Severodonețk, în urma unui bombardament rusesc. Cea mai mare parte a orașului este din nou în mâinile Rusiei și nu mai este posibilă evacuarea civililor, încă blocați acolo, spune guvernatorul local. Ucrainenii mai controlează doar periferia, inclusiv zona industrială. La Severodonețk se duce una dintre cele mai grele bătălii de la începutul războiului”, relatează Digi 24.

„Acolo se decide soarta Donbasului”, spune Președintele Volodimir Zelenski, scrie Digi 24.

„Dacă Rusia va sparge rezistența ucraineană, va fi mai aproape de a cuceri întreaga regiune, deținută parțial de separatiștii pro-ruși din 2014. În prezent, linia frontului are 500 de kilometri lungime”, mai notează Digi 24

Fostul premier danez și fost secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a vorbit într-un interviu pentru Sky News despre situația din Ucraina.

„Poporul ucrainean luptă, de fapt, în numele tuturor și trebuie să-l oprim pe Putin, altfel nu se va opri. El va continua să cucerească vecinii pașnici dacă nu este oprit în Ucraina”, a spus Rasmussen, care acum conduce Summitul pentru Democrație de la Copenhaga, transmite The Guardian, citat de Digi 24. 

Euronews, citat de Digi 24, notează o altă declarație a președintelui Parlamentului Ucrainei, Ruslan Ștefanciuk.

 „Niciodată, dar niciodată, nu vom accepta ca subiecte de negociere suveranitatea Ucrainei, independența sau integraitatea sa teritorială. Ucraina este o țară integrală și suverană și va rămâne așa pentru că este recunoscută în acest fel de toată lumea civilizată”, a spus Ruslan Ștefanciuk pentru Euronews, în timpul vizitei sale la Parlamentul European.

Unul dintre oligarhii ruși sancționați de Occident pentru că susține războiul din Ucraina crede că Vladimir Putin merită să fie «împărat al Rusiei».

„Oligarhul are un o rețea media prin care promovează imperialismul ortodox rusesc și pentru care lucrează filosoful care îl influențează pe Putin, Dughin, plus diverși conspiraționiști din Statele Unite și Europa. Konstantin Malofeev îl preferă pe Vladimir Putin ca împărat în detrimentul unuia dintre moștenitorii dinastiei Romanov. Actualul președinte, de când a venit la putere, a restaurat vechile însemne imperiale, de la stema țării până la uniformele soldaților”, relatează Digi 24

„Cred cu certitudine că cel mai vrednic pretendent să fie împărat al Rusiei moderne este Vladimir Vladimirovici Putin”, susține Konstantin Malofeev, scrie Digi 24.

Un avion civil neidentificat a străbătut spațiul aerian al României, ignorând toate apelurile forțelor aeriene.

„Aeronava suspectă a fost interceptată și escortată pe rând de două avioane de luptă din Ungaria și de alte patru în România, dar a ignorat toate apelurile de identificare lansate de acestea. A trecut apoi în Serbia și a ajuns în Bulgaria. Avionul, la bordul căruia se aflau două persoane, decolase din Ungaria fără plan de zbor aprobat și fără dispozitivele de recunoaștere activate. Aeronava de mici dimensiuni, tip Beechcraft, a fost interceptată pentru prima dată în spațiul aerian al Ungariei, de unde a și pornit misiunea de identificare și de interceptare a avionului suspect. Avionul suspect, împreună cu cele două aeronave militare maghiare, au ajuns în spațiul aerian al României pe traseul Oradea – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin. Ținta a fost preluată mai departe de două aeronave F16 ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii. Acestea au revenit la Baza 86 Aeriană Fetești după 30 de minute. În tot acest timp, pilotul avionului nu a răspuns interogărilor radio și nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare interceptoare, așa cum spun normele international”, relatează Știrile ProTV.

USR a anunțat că depus miercuri două sesizări la Curtea Constituțională care vizează proiectele de majorări de salarii din sistemul public trecute săptămâna trecută prin Parlament.

„Potrivit unui comunicat al USR, principalele argumente de neconstituționalitate invocate în sesizări sunt: lipsa fișei financiare, încălcarea principiului bicameralismului și încălcarea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor. Reprezentanții USR susțin că inițiatorii proiectelor nu au indicat de unde vor fi luați banii, adică sursa de finanțare, pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce decurg din aplicarea noilor măsuri. Aceștia arată că încălcarea principiului bicameralismului a avut loc din cauză că parlamentarii puterii au venit la Camera Deputaților cu amendamente care n-au existat în forma de la Senat și care au deturnat total scopul actului normativ aprobat. În acest fel, Senatul nu s-a pronunțat pe aceste măsuri, iar rolul său a fost exclus din procesul de legiferare”, notează Cotidianul.

Parlamentul European a aprobat miercuri după-amiază un proiect elaborat de Comisia Europeană, care prevede norme stricte privind emisiile de dioxid de carbon, astfel că motoarele cu ardere internă nu vor mai putea fi montate pe vehicule produse începând din anul 2035.

„Vot istoric în Parlamentul European: deputații se pronunță pentru interzicerea motoarelor cu ardere internă la vehicule noi din 2035”, a reacționat Comisia Europeană, amintind că prezentase această propunere în iulie 2021, scrie Cotidianul.

„Practic, Parlamentul European ar vrea să nu mai poată fi fabricate mașini echipate cu motoare pe benzină și motorină din 2035. Vehiculele cu ardere internă înmatriculate până atunci vor rămâne însă în circulație până la un termen care urmează să fie stabilit”, notează site-ul Tagesschau.de, citat de Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară liniștită!

USR atacă la CCR majorările de salarii din sistemul public was last modified: iunie 9th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: