USR atacă la CCR majorarea indemnizaţiilor primarilor şi preşedinţilor CJ

7 oct. 2022
Vizualizari: 151

Mai multe publicații online din România scriu despre aniversarea zilei de naștere a liderului rus Vladimir Putin.

„În timp ce președintele rus Vladimir Putin sărbătorește vineri cea de-a 70-a aniversare, postul de televiziune Rossiya 1, prin intermediul celui mai loial propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviev, consideră că ofensiva ucraineană în curs de desfășurare a fost în mare parte planificată pentru a-i strica ziua liderului rus”, relatează BFM TV, citat de G4 Media.

„Este evident că astăzi și mâine vor fi zile foarte intense, când inamicul va ataca din toate direcțiile. Scopul lor este să strice ziua de naștere a președintelui rus, le plac simbolurile”, a declarat Soloviev, cunoscut pentru declarațiile sale polemice, mai scrie G4 Media.

„Liderii europeni îi pregătesc, astăzi, lui Vladimir Putin o serie de noi sancțiuni. Anunțul vine chiar în ziua în care liderul de la Kremlin împlinește 70 de ani. Spre deosebire de anii trecuți în care își sărbătorea aniversarea la Sankt Petersburg, alături de familie și prieteni, Putin s-ar afla acum într-un buncăr anti-atomic din Siberia”, scrie The Mirror, citat de Antena 3.

Retragerea liderului de la Kremlin în buncăr este un semn că acesta a pierdut controlul, în contextul prăbușirii planurilor sale în Ucraina, scrie Abbas Gallyamov, fost redactor de discursuri de la Kremlin, acum analist politic pentru The Times, notează Antena 3.

„Ziua de naștere a lui Putin coincide cu cea în care va fi anunțat câștigătorul premiului Nobel pentru Pace. Printre cei nominalizați sunt principalii săi opozanți și critici vehemenți ai războiului din Ucraina, dizidentul rus Alexei Navalnîi și Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziției din Belarus”, mai scrie Antena 3.

UE a aprobat cel de-al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, chiar de ziua președintelui Putin.

„Noul set de restricții a inclus: o interdicție privind transportul petrolului rusesc către țări terțe la un preț peste plafonul stabilit (nu a fost deocamdată specificat), restricții la importurile din Rusia pentru aproape șapte miliarde de euro, inclusiv interzicerea importului de produse finite din oțel, mașini, vehicule, anumite produse chimice și materiale pentru industria de bijuterii, o interdicție a exportului către Rusia a anumitor componente electronice care pot fi folosite la producția de arme, piese utilizate în industria aviației, interzicerea furnizării de servicii financiare, juridice și IT de companiile rusești, o interdicție privind furnizarea de portofele cripto, servicii de contabilitate și stocarea activelor cripto, indiferent de sumă, extinderea sancțiunilor împotriva persoanelor și companiilor din Federația Rusă”, relatează rador.ro, citat de România liberă.

Uniunea Europeană va trimite o „misiune civilă” în Armenia de-a lungul graniței.

„Misiunea va începe în octombrie pe o durată maximă de două luni. Obiectivul acestei misiuni este de a construi încredere și, prin rapoartele sale, de a contribui la comisiile de demarcare a graniței”, se arată într-o declarație comună publicată la rezultatul discuțiilor dintre premierul armean Nikol Pașinian, președintele Azerbaidjan Ilham Aliev, șeful statului francez Emmanuel Macron și președintele Consiliului European Charles Michel, scrie News.ro.

„Confruntări sângeroase, soldate cu peste 300 de morți, au izbucnit la 13 septembrie la frontiera dintre cele două țări, care se acuză reciproc de aceste confruntări armate, cele mai violente de la Războiul din 2020 privind preluarea controlului enclavei separatiste azere Nagorno Karabah”, amintește News.ro.

„Unitatea UE se poate consolida dacă România, Bulgaria și Croația vor deveni parte din Spațiul Schengen”, a declarat, joi, Președintele Klaus Iohannis, înainte de prima reuniune a Comunității Politice Europene, la Praga, scrie Agerpres.

„Sunt șanse, sunt șanse, fiindcă nevoia de unitate în Europa a devenit și mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei și această unitate se poate consolida, dacă România, Bulgaria și Croația vor deveni parte din Spațiul Schengen după atâția ani de așteptate, cred că toți liderii și-au dat seama că acest pas nu poate decât să îmbunătățească unitatea Uniunii și soliditatea noastră în abordare”, a mai afirmat șeful statului, arătând că, „în acest sens, va exista o vizită a experților în România”, mai notează Agerpres.

Guvernul a aprobat, miercuri, înființarea în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a unei structuri cu rolul de monitorizare și control a executării hotărârilor judecătorești pronunțate de CEDO împotriva statului.

Potrivit unui comunicat transmis de Executiv, „memorandumul aprobat se referă la înființarea în cadrul Secretariatului General al Guvernului a unei structuri pentru asigurarea executării hotărârilor pronunțate de CEDO prin care s-a constatat încălcarea Convenției ca urmare a neexecutării unor hotărâri judecătorești, pronunțate împotriva unor debitori publici din România”, scrie Agerpres.

Uniunea Salvați România a anunțat că depune sesizare la Curtea Constituțională pe legea prin care coaliția PSD-PNL-UDMR majorează cu până la 2.000 de lei indemnizațiile pentru primari și președinții de consilii județene.

„Sesizarea este semnată și de deputații Forța Dreptei și ea nu împiedică majorarea salariilor celorlalte categorii de bugetari, majorare care s-a făcut de la 1 august prin O.U.G. 115/2022, în vigoare în acest moment, a precizat un comunicat al USR.În mod concret, USR sesizează CCR cu privire la legea de aprobare a O.U.G. 115/2022, lege adoptată săptămâna trecută de Parlament și prin care șefii de consilii județene și primarii primesc majorări a indemnizațiilor de până la 2.000 de lei.Unul dintre motivele invocate în sesizare se referă la neindicarea sursei de finanțare, așa cum prevede art. 138 alin. (5) din Constituție”, scrie Agerpres.

În încheierea Revistei scriem despre Premiului pentru Literatură pe 2022, care a fost acordat franțuzoaicei Annie Ernaux.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Scriitoarea franceză Annie Ernaux este laureata Premiului pentru Literatură pe 2022 «pentru curajul și acuitatea clinică cu care descoperă rădăcinile, înstrăinările și constrângerile colective ale memoriei personale»”, a anunțat, joi, Academia Suedeză, scrieNews.ro.

„În opera sa, Annie Ernaux examinează în mod constant și din unghiuri diferite o viață marcată de disparități puternice în ceea ce privește genul, limba și clasa. A scris mai mult treizeci de opere literare”, mai notează News.ro.

Seară liniștită!

USR atacă la CCR majorarea indemnizațiilor primarilor și președinților CJ was last modified: octombrie 7th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: