Ursula von der Leyen, aleasă preşedinte a Comisiei Europene

17 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 236

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Azi sărbătorim Ziua mondială a justiției penale internaționale.

„Data de 17 iulie a fost stabilită în 2014, ca urmare a declarației adoptate la Kampala, cu prilejul Conferinței de revizuire a Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale (CPI). Ziua Justiției Penale Internaționale este o oportunitate foarte bună pentru confirmarea angajamentului comunității internaționale pentru justiția penală internațională ca instrument comun pentru combaterea impunității pentru crimele cele mai grave care amenință securitatea internațională, precum genocidul, crimele de război, crimele împotriva umanității și crima de agresiune”, scrie Agerpres, citând surse MAE.

Ursula von der Leyen este prima președintă a Comisiei Europene (CE) din istoria UE.

„Ursula von der Leyen a fost aleasă marți seara, la Strasbourg, cu 383 la 327 de voturi și 22 de abțineri, prima președintă a Comisiei Europene (CE). Von der Leyen a obținut cu nouă voturi mai multe decât avea nevoie. Fostul ministru al Apărării din Germania a ținut un discurs în fața Parlamentului European în care a promis o poziție fermă privind statul de drept, egalitate de gen între comisarii din echipa sa și triplarea bugetului pentru programul Erasmus, informează Politico. Ea le-a promis marți eurodeputaților să facă din lupta împotriva modificărilor climatice una dintre marile priorități ale mandatului său, în cazul în care este aleasă”, relatează AFP, citată de News.ro.

„Președintele Klaus Iohannis i-a transmis felicitări, marți seară, Ursulei von der Leyen, după ce a fost aleasă președinte al Comisiei Europene. Iohannis a arătat că așteaptă cu nerăbdare să colaboreze pentru o Europă mai puternică”, mai arată News.ro.

Cancelarul german Angela Merkel a felicitat-o ieri pe Ursula von der Leyen, fost ministru german al Apărării, pentru numirea în funcția de președinte al Comisiei Europene, scrie Reuters.

„Sunt fericită deoarece un european determinat va deveni președintele Comisiei Europene. Deși pierd un ministru, câștig un nou partener la Bruxelles”, a declarat cancelarul german prin intermediul unei postări pe Twitter, arată Mediafax.

Adevărul publică azi un portret al noii sefe a Comisiei europene realizat de presa international.

„O eurofilă și poliglotă, Ursula von der Leyen, noua șefă a Comisiei Europene (CE), este o apropiată Angelei Merkel, dar a cărei stea pălește în țara sa natală, după ce a fost considerată, o vreme, protejata cancelarului german, relatează AFP”, scrie Adevărul.

„Singura pesoană care a făcut parte din toate cele patru guverne Merkel (2005-2019), susținută de către Emmanuel Macron, această mamă a șapte copii, în vârstă de 60 de ani, speră să se relanseze la conducerea Comisiei. Ea a avertizat luni că va demisiona, orice s-ar întâmpla, din postul de ministru al Apărării, miercuri. O vorbitoare fluentă de engleză și franceză, această democrat-creștină germană cunoaște bine Bruxellesul. Născută la 8 octombrie 1958 la Ixelles, ea și-a petrecut copilăria, la fel ca cei șase frați și surori ai săi, în capitala belgiană, înainte ca tatăl său, Ernst Albrecht, să devină premier al Saxoniei Inferioare”, mai notează Adevărul.

Ieri la Bruxelles premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că România trebuie să se integreze pe deplin în Spațiul Schengen, iar prin exercitarea Președinției Consiliului UE țara noastră a arătat legitimitatea dorinței de a încheia MCV.

„Ne-am asumat că vom acționa în sensul consolidării proiectului european și pe parcursul celor șase luni ale mandatului nostru, am demonstrat că pro-europenismul trebuie alimentat prin acțiune constantă. M-am implicat personal și cu toată dăruirea în buna desfășurare a acestei Președinții și dintr-o motivație personală, determinată de atașamentul profund față de idealul proiectului european. Fac parte din generația care s-a maturizat cu această aspirație la deplinătatea integrării europene și a recunoașterii acesteia pentru România”, a spus premierul Viorica Dăncilă, marți, în plenul Parlamentului European, scrie Cotidianul, care mai notează că șeful Executivului roman a a cerut ca „proiectul european nu trebuie să fie unul al unei Europe cu mai multe viteze și nici a cercurilor concentrice”.

Rămânem în spațiul european pentru a anunța un atac inforrmatic fără precedent a cărui victimă a fost Bulgaria.

„Hackeri neidentificați au furat date personale ale unor milioane de bulgari de la fisc, au anunțat marți autoritățile, care notează o posibilă legătură rusă în scandal”, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

„În acest atac – cel mai mare din isrtoria acestei țări balcanice – au fost furate nume, date personale și declarații fiscale ale unor persoane și întreprinderi. Potrivit presei locale, hackerii au furat informații aparținând unui număr de cinci milioane din cele șapte milioane de locuitori ai țării.Guvernul a solicitat ajutorul agenției europene în domeniul securității cibernetice, a anunțat Goranov (n.r.: ministrul de finanțe)”, relatează News.ro.

În finalul Revistei semnalăm o nouă ediție a unui festival de film foarte apreciat de cinefili.

„Filme românești, prezentate în cadrul marilor festivaluri internaționale, precum și scurtmetraje inedite, ajung la ANONIMUL 2019. Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 5 – 11 august, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. «La Gomera» (regia Corneliu Porumboiu), «Monștri» (regia Marius Olteanu), «Romanian Tradition» (regia Pavel Bartoș) și «Salix Caprea» (regia Valeriu Andriuță) sunt doar patru dintre acestea. «La Gomera», cel de-al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, a cărui lansare în cinematografe va avea loc în septembrie, va rula la ANONIMUL în deschiderea serii românești, marți, 6 august, în prezența actorului Vlad Ivanov și a unei părți a echipei”, relatează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Ursula von der Leyen, aleasă președinte a Comisiei Europene was last modified: iulie 17th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter