UNNPR. Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici

30 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1013
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 29 mai 2018, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a dat publicității detalii privind supunerea spre dezbatere publică a proiectului de Ordin pentru modificarea și completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici.

Proiectul de Ordin este fundamentat pe propunerile înaintate de Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România și vizează actele și procedurile notariale pentru care onorariul notarial să se stabilească liber între notarul public și solicitant.

Astfel, în temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Ministerul Justiției supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru modificarea și completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, aprobate prin Ordinul ministrului justiției nr. 46/C/2011.

Conform proiectului de Ordin, onorariul notarial pentru o serie de acte și proceduri notariale urmează să fie negociat liber între notarul public și solicitant. Inițiativa aparține Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, care a transmis Ministerului Justiției Hotărârea nr. 33/31.05.2017 a Consiliului UNNPR, document ce fundamentează proiectul de Ordin, precum și Adresa nr. 1546/29.03.2018, cuprinzând o serie de propuneri de amendare a Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, aprobate prin Ordinul ministrului justiției nr. 46/C/2011, publicat în M. Of. al României, Partea I, nr. 133 din 22 februarie 2011, cu completările ulterioare.

Pentru mai multe detalii, proiectul de Ordin poate fi consultat la: http://www.just.ro/proiectului-de-ordin-pentru-modificarea-si-completarea-normelor-privindtarifele-de-onorarii-pentru-serviciile-prestate-de-notarii-publici-aprobate-prin-ordinulministrului-justitiei-nr-46c2011/.

Sursa informației

UNNPR. Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici was last modified: mai 30th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter