Proiectul Codului Deontologic al Notarilor din Romania

29 oct. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1156

Despre

  • Proiectul final
  • Scopul Codului Deontologic al Notarilor Publici din România
  • Proiectul va fi transmis Congresului notarilor publici pentru adoptare

UNNPR a publicat, pe pagina sa web, forma finală a proiectului Codului Deontologic al Notarilor Publici din România, potrivit anunțului Uniunii.

În respectivul anunț se precizează că membrii Comisiei pentru Codul Deontologic au analizat toate amendamentele depuse de colegii notari, iar o mare parte dintre acestea au fost incluse în proiectul final al Codului Deontologic.

Referitor la amendamentele respinse de comisie, notarii publici care nu își regăsesc amendamentele ca fiind admise în textul final al Codului Deontologic, pot solicita motivarea respingerii acestora la Uniune.

Comisia pentru Codul Deontologic al Notarilor Publici mulțumește pentru interesul dovedit de notari pentru elaborarea unui proiect de Cod și informează că va transmite Congresului notarilor publici spre adoptare, forma finală a proiectului Codului Deontologic.

Scopul Codului deontologic este acela de a stabili standarde de conduită etică în procesul de desfășurare a activității profesionale, de a spori încrederea statului și a publicului în instituția notarului, de a proteja prestigiul și autoritatea profesiei de notar.

Codul deontologic al notarilor stabilește principiile de bază ale eticii profesionale a notarilor, standardele de conduită morală și etică după care notarii se vor ghida în relațiile cu autoritățile de stat, cu persoanele fizice și juridice, cu ceilalți colegi, cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din Romania, Camerele Notarilor Publici, precum și cu entitatile acestora.

Codul deontologic este menit să garanteze buna îndeplinire de către notarul public a misiunii sale.

Sursa informației este anunțul publicat de Uniunea Notarilor (www.unnpr.ro).

Proiectul Codului Deontologic al Notarilor din Romania was last modified: octombrie 30th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter