[UPDATE: Precizări suplimentare] UNNPR. Procedura divorțului pe cale notarială

6 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 314

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 5 martie 2020: Precizări suplimentare privind procedura divorțului pe cale notarială

Potrivit site-ului oficial (www.uniuneanotarilor.ro), Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a publicat un comunicat conținând precizări suplimentare privind procedura divorțului pe cale notarială.

Monitor Dosare

Astfel, cei care doresc divorțul pot fi asistați de avocați, verificarea consimțământului soților la desfacerea căsătoriei de către notarul public fiind făcută în prezența tuturor participanților.

Potrivit datelor statistice furnizate de Centrul Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale C.N.A.R.N.N.-INFONOT, pe parcursul ultimilor trei ani, numărul cererilor de divorț înregistrate și nefinalizate a fost în creștere., majoritatea cererilor de divorț fiind respinse.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


 

Potrivit site-ului oficial (www.uniuneanotarilor.ro), Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a publicat un comunicat privind procedura divorțului pe cale notarială, având în vedere confuzia apărută în spațiul public între divorțul notarial și divorțul la mediator.

Potrivit acestuia, singurele modalități de desfacere a căsătoriei avute în vedere în mod expres de legiuitor sunt cele reglementate de art. 374 și art. 375 din Codul civil: în fața ofițerului stării civile sau notarului public și în fața instanței de judecată.

Indiferent de procedura prin care se realizează (administrativă, notarială sau judiciară), divorțul presupune verificarea consimțământului soților la desfacerea căsătoriei de către o autoritate publică.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

 

Conferintele lunii noiembrie
”

 

[UPDATE: Precizări suplimentare] UNNPR. Procedura divorțului pe cale notarială was last modified: martie 6th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter