UNNPR. Mesajul ministrului Justiției adresat notariatului român cu prilejul Zilei Notarului Public

18 nov. 2022
Vizualizari: 309

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) a publicat mesajul ministrului Justiției adresat notariatului român cu prilejul Zilei Notarului Public din 17 noiembrie 2022.

Redăm, în continuare, mesajul:

„Astăzi, 17 noiembrie 2022, cu ocazia Zilei Notarului Public, doresc să vă felicit pentru activitatea profesională pe care o desfășurați, activitate care reprezintă un reper al siguranței juridice și al stabilității pentru cetățenii României. În mod simbolic, Ziua Notarului Public este legată de un moment important al profesiei notariale: trecerea de la notariatul de stat la notariatul public, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 36/1995. Apariția acestei legi a constituit, fără îndoială, un moment de referință în realizarea reformei în domeniul instituțiilor de profil juridic din România. Pentru punerea în aplicare a acestei legi, s-au depus eforturi deosebite de concepție și organizare, de către toți cei implicați în profesia de notar – Uniunea Națională a Notarilor Publici și Ministerul Justiției. Începând cu anul 1995, de când notarii publici exercită sub forma unei profesii liberale atribuțiile încredințate de către autoritatea publică, s-a consolidat rolul notarului public, care nu se limitează doar la redactarea de acte juridice. Profesia de notar asigură exercitarea deplină a drepturilor și libertăților civile și are un rol esențial în asigurarea securității circuitului civil și, de asemenea, contribuie la o bună administrare a Justiției. Cu această ocazie, doresc să reafirm deschiderea Ministerului Justiției spre dialog interinstituțional și cooperare în exercitarea atribuțiior legale ale ministerului, în scopul dezvoltării profesiei de notar public, urând totodată un călduros «LA MULȚI ANI!» notariatului român și tuturor notarilor publici.

Mult succes în nobila misiune pe care o aveți!”

Sursa informației

Vezi și UNNPR. Consultații notariale gratuite, în contextul „Zilei europene a justiției civile”

UNNPR. Mesajul ministrului Justiției adresat notariatului român cu prilejul Zilei Notarului Public was last modified: noiembrie 18th, 2022 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: