UNNPR. Consultații notariale pro bono cu ocazia „Zilei porților deschise”

25 nov. 2022
Vizualizari: 160

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) informează asupra activității de acordare de consultații notariale pro bono unui număr de 137 de persoane, în cadrul evenimentului organizat de UNNPR în colaborare cu Camerele Notarilor Publici, cu ocazia „Zilei porților deschise”.

Manifestarea ocazionată de „Ziua porților deschise” a avut loc în data de 29 octombrie 2022, urmărind un dublu obiectiv, consilierea notarială gratuită în vederea soluționării unor probleme juridice practice cu incidență în activitatea notarială cu care s-au confruntat persoanele ce au dat curs invitației notarilor publici, precum și educarea și informarea publicului interesat cu privire la serviciile notariale.

La sediul UNNPR, la sediile principale și secundare ale Camerelor Notarilor Publici, precum și la birouri notariale desemnate în acest scop au fost organizate întâlniri cu cetățenii interesați să obțină informații generale pe teme de specialitate.

Astfel, un număr de 137 de persoane au dat curs invitației lansate de UNNPR și de Camerele Notarilor Publici prin intermediul mass-mediei locale, a paginilor proprii de Internet și a platformelor sociale și au discutat cu notarii participanți la această acțiune.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirilor de consiliere notarială gratuită s-au referit la: certificate de moștenitor, acte de partaj, încheiere de contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile prin programul „Prima casă”, prezentare certificate de urbanism eliberate cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare de bunuri imobile, contracte de vânzare-cumpărare imobile cu cota redusă de TVA de 5%, intabulare teren, încheiere procură pentru reprezentare la dezbaterea unei cauze succesorale, etc.

Pentru informații suplimentare privind evenimentul, vă invităm să consultați sursa informației.

Conferința națională de insolvență

Sursa informației

Vezi și UNNPR. Mesajul ministrului Justiției adresat notariatului român cu prilejul Zilei Notarului Public

 

UNNPR. Consultații notariale pro bono cu ocazia „Zilei porților deschise” was last modified: noiembrie 25th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.