Universitatea „Titu Maiorescu”, un brand al învățământului superior românesc în Europa și în lume. Interviu cu prof. univ. dr. Iosif Urs, Președintele Universității „Titu Maiorescu”

11 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 254

Luni, 11 octombrie 2021, pe site-ul prouniversitaria.ro a fost publicat un interviu de excepție cu Președintele Universității „Titu Maiorescu” din București, domnul prof. univ. dr. Iosif Urs, cu titlul „Universitatea «Titu Maiorescu», un brand al învățământului superior românesc în Europa și în lume”.

Redăm, în continuare, câteva fragmente interesante din interviul Domniei Sale:

„De la momentul înființării până astăzi, Universitatea a trecut printr-o serie de metamorfoze fundamentale, a parcurs un proces de evoluție complex și dificil, redefinindu-se permanent, căutând să fie mereu în actualitatea sistemului și a exigențelor societății. De-a lungul acestor ani, Universitatea „Titu Maiorescu” a fost, nu de puține ori, un factor de coagulare, un pol al învățământului superior particular din  România, care a promovat misiunea instituției universitare.”

„Atuul nostru principal, în datele acestei oferte de studii universitare și postuniversitare, îl reprezintă calitatea educației. Calitatea a devenit, îndrăznesc să spun, elementul fundamental de identitate al Universității „Titu Maiorescu”, brandul instituțional al acesteia. Tinerii, și nu numai tinerii, din diverse categorii ale societății, din țară, dar și din străinătate, vin la universitatea noastră pentru că știu că la noi se face educație academică de calitate; altfel spus, în amfiteatrele, sălile de seminar și laboratoarele noastre se învață carte.”

„Folosim la cursuri, seminare și laboratoare strategii și metode interactive, prin care încurajăm implicarea și participarea studenților, le creăm spațiul de manifestare a creativității și puterii lor de inovare. Cred că, în acest context, școlile doctorale și masteratele trebuie reconsiderate pentru a răspunde inovativ și creativ la provocările procesului Bologna.”

„Mentorul nostru, Titu Maiorescu, al cărui nume Universitatea îl poartă ca pe un blazon de aristocrație spirituală, avea credința că educația și cultura sunt calea emancipării și modernizării, a renașterii unei națiuni. În ceea ce mă privește, am rămas fidel acestui legat spiritual și, în calitatea mea de președinte, manager și profesor universitar, edific Universitatea ca spațiu al Cunoașterii prin intermediul educației academice și cercetării științifice, al inteligenței și înțelepciunii, al inovației și creativității.”

 

Interviul integral poate fi accesat pe site-ul Pro Universitaria.

Prof. univ. dr. Iosif Urs a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca în 1978. A obținut titulatura de doctor nouă ani mai târziu, la aceeași instituție de învățământ superior. Timp de peste două decenii, între 1971 și 1994, a parcurs toate treptele ierarhiei profesionale la Academia de Studii Economice (ASE) din București. Din anul 1999 activează ca profesor universitar al Facultății de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București. La această instituție a ocupat funcțiile de prorector (2003-2006), rector (2006-2012), iar în prezent este președintele Consiliului de Administrație al UTM. Membru onorific al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei „Andrei Rădulescu” și Doctor „honoris causa” al Leibniz University Institute of Arts and Science din Statele Unite ale Americii, prof. univ. dr. Iosif Urs este și autor și coautor a numeroase lucrări monografice, manuale și cursuri universitare. A prezentat diverse comunicări științifice, studii și articole în reviste de specialitate. 

Revista Pro Universitaria cuprinde și o broșură, care este gratuită, „Admiterea în anul universitar 2021-2022”, ca prefață la respectivul an de studii. Această premieră editorială are menirea de a-i informa, corect și într-o manieră destinsă, pe toți cei interesați de programele de licență și masterat, cu privire la aspectele utilitare care țin de alegerea și înscrierea într-o universitate de stat sau privată.Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Pro Universitaria.

Universitatea „Titu Maiorescu”, un brand al învățământului superior românesc în Europa și în lume. Interviu cu prof. univ. dr. Iosif Urs, Președintele Universității „Titu Maiorescu” was last modified: octombrie 12th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.