Universitatea din București. Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2018-2019)

30 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 901

Potrivit unui comunicat din data de 30 martie 2018, Facultate de Drept București anunță preselecția pentru echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția următoare a concursului Willem Vis se va desfășura joi, 26 aprilie 2018, începând cu ora 20.00.

Astfel, sunt eligibili studenții care sunt în prezent în anul II sau III.

Cei interesați se pot înscrie la preselecție sunt rugați să transmită următoarele documente la adresa de e-mail [email protected], până la miezul nopții în data de 16 aprilie 2018:

1. scrisoare de motivare, în limba engleză, în care să indicați de asemenea dacă ați participat la alte concursuri de pledoarii sau debate, dacă ați efectuat stagii de practică, nivelul de cunoaștere al limbii engleze (scris și vorbit) și media obținută în fiecare din anii de studii anteriori, inclusiv la Colegiu (maxim o pagină);
2. CV, în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și e-mail).

Preselecția va consta într-un interviu (în limba engleză) pe baza speței de la ediția 25 (Viena) a concursului (cu PO2), care poate fi descărcată de pe site-ul: https://vismoot.pace.edu. Preselecția va testa motivația candidaților, aptitudinile de cercetare juridică riguroasă, talentul oratoric precum și abilitățile de lucru în echipă, în condiții de stres.

Campanie Craciun UJmag 2020

Echipa Universității din București câștigă în mod constant premii la concursul Willem Vis și obiectivul este menținea acestei tradiții. Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Peste 400 de universități participă la concurs, inclusiv toate universitățile de renume mondial. Concursul testează cunoștințele în materia dreptului contractelor internaționale și arbitrajului comercial internațional.

Etapa orală a concursului se desfășoară la Hong Kong și Viena. Echipa noastră participă la runde regionale de pledoarii pentru pregătire. La ediția 2017-2018, echipa a participat la runde de pregătire la Paris, New York, Bruxelles, Hanovra și Munchen. Studenții din echipele anterioare au beneficiat de sprijin pentru obținerea de stagii în societăți de avocatură de prestigiu din România și din străinătate care sponsorizează echipa, precum și de sprijin pentru admiterea la programe de master din străinătate.

Vezi și [UPDATE: Ediția a 24-a Viena – locul III] Echipa Universității din București a câștigat o mențiune la concursul „Willem Vis” de la Hong Kong, cel mai mare concurs de drept privat din lume

Echipa este pregătită de av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes și beneficiază în mod tradițional de sprijin pedagogic din partea celor mai importante case de avocatură din România. Sponsorii principali ai echipei la ediția 2017-2018 au fost BIAC – Curtea de Arbitraj Internațional București, Clifford Chance, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și PeliFilip. Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bohâlțeanu și Asociații, Markó & Udrea, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tănăsescu & Gavrilă și Țuca Zbârcea & Asociații.

Sursa informației

Universitatea din București. Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2018-2019) was last modified: martie 30th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter