[UPDATE: Rezultate detaliate] Universitatea din București. Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2017-2018)

26 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2067

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 26 aprilie 2017: Rezultate detaliate privind participarea Universității din București la Concursul Willem C. Vis

Potrivit unei postări de pe pagina oficială de Facebook, din data de 26 aprilie 2017, Universitatea din București anunță că tocmai a primit rezultate detaliate privind participarea universității la Willem C. Vis East ICA Moot (Hong Kong).

Echipa bucureșteană a ocupat locul al doilea (cu 1116 puncte) printre cele 125 de echipe care au participat la turneele generale!

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Acest lucru este o victorie în plus ce se adaugă performanței de a fi ajuns la semifinale în rundele de eliminare.

De asemenea, Sabrina a primit un scor mediu de 143, ocupând locul la doilea din 223 de participanți, în clasamentul celor mai buni oratori, reușită primită cu mare bucurie de către universitate, cu atât mai mult cu cât studenta avut o singură susținere!

Rezultatele confirmă încă o dată faptul că eforturile echipei au fost esențiale în buna reprezentare a Universității din București la acest concurs.

Organizatorii așteaptă acum întâlnirea, din cadrul preselecției din seara aceasta, cu studenții anului 2, care vor face parte din echipa de anul viitor!


Update 25 aprilie 2017: Preselecție a studenților din anul III pentru Concursul Willem Vis

Potrivit comunicatului din data de 24 aprilie 2017, Universitatea din București anunță organizarea preselecției studenților din anul III pentru Concursul Willem Vis.

Echipa Universității din București a câștigat distincții remarcabile la edițiile precedente ale concursului Willem Vis. Obiectivul este menținea acestei tradiții. Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Peste 400 de universități participă la concurs, inclusiv toate universitățile de renume mondial (de exemplu, Harvard, Yale, NYU, Paris 1, Paris 2, University College of London, Queen Mary, Universitatea Stockholm, Universitatea Heidelberg, Universitatea Freiburg, etc.).

Participarea la concursul Willem Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală, pregătind efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile societăți de avocatură din țară și din străinătate. Concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind vânzarea internațională de mărfuri, care are o clauză de arbitraj. Competiția cuprinde 2 etape. Etapa scrisă implică redactarea cererii reclamantului adresate tribunalului arbitral și a răspunsului pârâtului. Etapa orală implică susținerea argumentelor părților prin pledoarii. Etapa orală se desfășoară la Viena și Hong Kong. Echipa participă la runde regionale de pledoarii pentru pregătire. La ediția 2016-2017, echipa a participat la runde de pregătire la Chicago (SUA), New York (SUA), Hanovra (Germania) și Belgrad (Serbia).

Anunțul vizează numai studenții în anul III.

Astfel, pentru a se înscrie la preselecție, studenții interesați vor transmite CV-ul lor în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și email), la [email protected], până la 8 mai 2017. În plus, aceștia vor indica foarte succint, fără să atașeze documente justificative:

1. media obținută în fiecare din anii de studii anteriori și pe semestrul I al anului în curs, inclusiv la Colegiu,
2. nivelul de cunoaștere al limbii engleze (scris și vorbit) și orice certificate deținute în acest sens,
3. la ce cabinete de avocatură au efectuat stagii de practică până în prezent, și
4. la ce concursuri de pledoarii sau de debate au participat în trecut și cu ce rezultate.

Preselecția va avea loc în data de 10 mai 2017, seara.

Aceasta se va desfășura în limba engleză și va consta într-o discuție menită să determine nivelul de cunoaștere al limbii engleze, aptitudinile de pledant, abilitățile de lucru în echipă în condiții de stres, precum și nivelul de cunoaștere al dreptului aplicabil pentru concurs, adică:

Videoconferința regională de insolvență Buzău

1. Convenția de la Viena privind vânzarea internațională de mărfuri (1980), disponibilă în limba engleză la: http://www.uncitral.org/uncitral/en/uncitral_texts/sale_goods.html.
2. Legea model UNCITRAL privind arbitrajul comercial internațional (1985, cu amendamentele din 2006), disponibilă în limba engleză la: http://www.uncitral.org/uncitral/en/uncitral_texts/arbitration/1985Model_arbitration.html.

Echipa este pregătită de dna. av. drd. Raluca Papadima și dna. av. Mihaela Gherghe și beneficiază în mod tradițional de sprijin pedagogic din partea celor mai importante case de avocatură din România. Sponsorii principali ai echipei la ediția 2016-2017 au fost societățile de avocatură DLA Piper, Dragne & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Țuca Zbârcea & Asociații. Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bondoc & Asociații, Markó & Udrea, PeliFilip, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Bohâlțeanu și Asociații, Clifford Chance, Paul Pop & Asociații și Raluca Papadima.


Update 15 martie 2017: Locul I pentru Universitatea din București, Locul II pentru Universitatea de Stat din Moldova și Locul III pentru Universitatea Nicolae Titulescu la concursul de pledoarii organizat la București în cadrul pregătirii pentru concursul Willem Vis

Potrivit comunicatului Facultății de Drept din cadrul Universității din București, din data de 13 martie 2017, Asociația pentru Promovarea Arbitrajului în România și Universitatea din București au organizat în data de 11 martie 2017, la București, un concurs de pledoarii în cadrul pregătirii pentru participarea la concursul Willem Vis, ediția a 14-a Hong Kong care se va desfășura în perioada 26 martie-2 aprilie 2017 și ediția a 24-a Viena care se va desfășura în perioada 8-13 aprilie 2017.

Peste 400 de universități din întreaga lume participă la concursul Willem Vis. La concursul de pledoarii de la București au participat următoarele echipe: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Nicolae Titulescu și Universitatea din București. Echipa Universității din București a avut cel mai mare punctaj pe echipe și a câștigat locul I. Universitatea de Stat din Moldova s-a plasat pe locul II iar Universitatea Nicolae Titulescu s-a plasat pe locul III. Studentul Horia-Gabriel Rădulescu (Universitatea din București) a obținut cea mai mare medie individuală la pledoarii și a câștigat distincția de cel mai bun pledant în cadrul concursului. Pe locul II s-a plasat studenta Elena Costescu (Universitatea Nicolae Titulescu) iar pe locul III sau plasat la egalitate studentele Steliana-Andra Cărăbaș (Universitatea din București) și IoanaCătălina Bîzîc (Universitatea din București)

Redăm mai jos conținutul integral al comunicatului.


Potrivit comunicatului din data de 9 martie 2017, Facultate de Drept din cadrul Universității din București anunță preselecția pentru echipa care va reprezenta  la ediția următoare a concursului Willem Vis se va desfășura miercuri, 26 aprilie 2017, începând cu ora 18.

Pentru a vă înscrie la preselecție, vă rugăm să transmiteți CV-ul în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și email), la [email protected], până la 21 aprilie 2017. În plus, organizatorii solicită ca doritorii să indice foarte succint, fără să atașeze documente justificative: (1) media obținută în fiecare din anii de studii anteriori și pe semestrul I al anului în curs, inclusiv la Colegiu, (2) nivelul de cunoaștere al limbii engleze (scris și vorbit) și orice certificate deținute în acest sens, (3) la ce cabinete de avocatură ați efectuat stagii de practică până în prezent, și (4) la ce concursuri de pledoarii sau de debate au participat în trecut și cu ce rezultate.

Preselecția va consta într-un interviu (în limba engleză) menit să determine nivelul de cunoaștere al limbii engleze, aptitudinile de pledant, abilitățile de lucru în echipă în condiții de stres, precum și nivelul de cunoaștere al dreptului aplicabil pentru concurs, adică:

  • Convenția de la Viena privind vânzarea internațională de mărfuri (1980), disponibilă în limba engleză.
  • Legea model UNCITRAL privind arbitrajul comercial internațional (1985, cu amendamentele din 2006), disponibilă în limba engleză.

Sunt eligibili studenții care sunt în prezent în anul II sau III la Facultatea de Drept a Universității din București. Participarea în echipa Willem Vis este incompatibilă cu orice alte activități extra-curriculare, inclusiv cu stagii de practică.

Echipa Universității din București a câștigat distincții remarcabile la edițiile precedente ale concursului Willem Vis și obiectivul este menținea acestei tradiții. Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Peste 400 de universități participă la concurs, inclusiv toate universitățile de renume mondial (de exemplu, Harvard, Yale, NYU, Paris 1, Paris 2, University College of London, Queen Mary, Universitatea Stockholm, Universitatea Heidelberg, Universitatea Freiburg, etc.).

Participarea la concursul Willem Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală, pregătind efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile societăți de avocatură din țară și din străinătate. Concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind vânzarea internațională de mărfuri, care are o clauză de arbitraj. Competiția cuprinde 2 etape. Etapa scrisă implică redactarea cererii reclamantului adresate tribunalului arbitral și a răspunsului pârâtului. Etapa orală implică susținerea argumentelor părților prin pledoarii. Etapa orală se desfășoară la Viena și Hong Kong. Echipa participă la runde regionale de pledoarii pentru pregătire. La ediția 2016-2017, echipa a participat la runde de pregătire la Chicago (SUA), New York (SUA), Hanovra (Germania) și Belgrad (Serbia).

Echipa este pregătită de dna. av. drd. Raluca Papadima și dna. av. Mihaela Gherghe și beneficiază în mod tradițional de sprijin pedagogic din partea celor mai importante case de avocatură din România. Sponsorii principali ai echipei la ediția 2016-2017 au fost societățile de avocatură DLA Piper, Dragne & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Țuca Zbârcea & Asociații. Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bondoc & Asociații, Markó & Udrea, PeliFilip, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Bohâlțeanu și Asociații, Clifford Chance, Paul Pop & Asociații și Raluca Papadima.

[UPDATE: Rezultate detaliate] Universitatea din București. Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2017-2018) was last modified: aprilie 27th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter