Uniunea Națională a Barourilor din România atenționează publicul cu privire la avocații falși

8 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2.557

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 8 februarie 2019, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității următoarele informații:

Uniunea Națională a Barourilor din România atenționează publicul cu privire la avocații falși

Original Black Friday pe UJmag.ro!

 

Luând act de informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora falsul medic italian, Matteo Politi, ar fi fost ajutat de un „avocat” pentru obținerea documentelor necesare practicării profesiei de medic în România,

Uniunea Națională a Barourilor din România face următoarele precizări:

Feldrihan Florentina-Laura (persoana citată de presă ca fiind „avocatul” care l-a ajutat pe falsul medic) nu este avocat. Acest nume nu apare în tabloul avocaților din România, singurul document oficial care atestă calitatea de avocat.

Fără a formula vreo acuzație asupra persoanei sus citate, care beneficiază de prezumția de nevinovăție, pe această cale dorim să atenționăm publicul cu privire la falșii avocați care continuă să opereze pe teritoriul țării noastre, în ciuda Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 15 din 21 septembrie 2015, care arată foarte clar că: „Fapta unei persoane care exercită activități specifice profesiei de avocat în cadrul unor entități care nu fac parte din formele de organizare profesională recunoscute de Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, constituie infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități prevăzută de art. 348 Cod penal”.

Această decizie a clarificat ilegalitatea barourilor paralele, însă, în fapt, acestea, precum și alte grupări organizate de falsificare a titlurilor profesionale continuă să existe, diversificându-și mijloacele infracționale.

De asemenea, reiterăm adresa Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale, din 1 noiembrie 2018, privind, cităm: „… o rețea de falsificare de documente care are ca scop obținerea atestării calității de avocat pe teritoriul spaniol pentru cetățeni din spațiul Uniunii Europene, în special cetățeni italieni”.

În concluzie, dorim să recomandăm publicului să verifice persoana care se prezintă ca avocat în tabloul avocaților, singurul document oficial care poate atesta această calitate, instanțele la care au dreptul să pledeze avocații, precum și situația la zi a acestora: dacă sunt activi (stagiari sau definitivi), suspendați sau incompatibili.

 

Contact: av. Monica Cercelescu – coordonatorul Departamentului de Comunicare al UNBR

E-mail: [email protected]

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Răspunsul Uniunii Naționale a Barourilor din România – Bota: link

Sursa informației

Uniunea Națională a Barourilor din România atenționează publicul cu privire la avocații falși was last modified: februarie 11th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter