UNEJ. Comunicat: Protest privind formulările din comunicatul D.I.I.C.O.T. nr. 4/11.11.2020 – apărarea profesiei de executor judecătoresc

15 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 271

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) a publicat pe site-ul oficial (www.executori.ro) un comunicat de presă privind comunicatul D.I.I.C.O.T. nr.4/ 11.11.2020 referitor la cercetările pe care le efectuează, având ca obiect destructurarea unui grup infracțional organizat pe raza municipiului Galați, din care se arată că ar face parte și executori judecătorești.

Astfel, referitor la susținerile din respectivul comunicat D.I.I.C.O.T., potrivit căruia acțiunile executorilor judecătorești ar „consta în exercitarea unei presiuni psihice permanente asupra victimelor, care ajungeau astfel să fie aduse în situația de a fi subjugate psihologic, starea de teamă ce le era indusă dominându-le toate acțiunile și ajungând astfel să semneze orice tip de documente le erau solicitate de către membrii grupării, de teamă să nu fie executate silit.”, UNEJ consideră că aceste afirmații aduc o gravă atingere prezumției de nevinovăție, garantată constituțional.

În acest sens, în numele executorilor judecătorești care își îndeplinesc atribuțiile legale cu onestitate și profesionalism, Uniunea protestează față de formulările generale care afectează însuși actul de justiție și imaginea unei întregi categorii profesionale, precum și față de atribuirea, în presă, a unor activități infracționale, înainte de pronunțarea unei hotărâri judecătorești de condamnare.

Așadar, raportat la situația mai sus prezentată, UNEJ a adresat emitenților diferitelor comunicate de presă rugămintea de a evita astfel de formulări generale, iar jurnaliștilor, rugămintea de a nu mai face, în cadrul articolelor publicate, afirmații neprobate care aduc atingere unei întregi profesii, exprimându-și, totodată, totala disponibilitate de a furniza informațiile publice necesare unei corecte informări a destinatarilor articolelor de presă.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați următorul document (pentru a vizualiza documentul, dați refresh):

UNEJ. Comunicat: Protest privind formulările din comunicatul D.I.I.C.O.T. nr. 4/11.11.2020 – apărarea profesiei de executor judecătoresc was last modified: noiembrie 15th, 2020 by Universul Juridic
Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter