UNEJ. Aniversarea, pentru al 14-lea an, a „Zilei executorului judecătoresc la nivel mondial”

11 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 216

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) a informat că, în data de 10 iunie 2021, a fost celebrată, pentru al 14-lea an consecutiv, de către Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești (UIHJ), „Ziua executorului judecătoresc la nivel mondial”.

Tema aniversării de anul acesta a fost „Executorul judecătoresc, gardian și protector al drepturilor utilizatorilor de internet”.

Astfel, această aniversare a reprezentat pentru profesia de executor judecătoresc o întâlnire importantă cu justițiabilii, cu persoanele fizice sau juridice, autoritățile și instituțiile publice, profesioniștii în domeniul juridic, judecători etc.

De asemenea, în cadrul reuniunii, au fost analizate avantajele oferite de comunicarea la distanță prin intermediul internetului, dar și riscurile acesteai, precum: abuzuri, atacuri la persoană, hărțuirea online, „fake news” etc. Astfel, a fost subliniat aspectul că victima agresiunii online sau a mesajelor vătămătoare, text sau audio, primite pe telefon sau pe computer se poate adresa unui executor judecătoresc.

Totodată, a fost conturată modalitatea prin care executorul judecătoresc va ajuta victima, prin constatarea stărilor de fapt în strânsă legătură cu internetul, în special cu rețelele sociale, transcrierea mesajelor vătămătoare într-un document putând sta la baza formulării unei plângeri penale sau a inițierii unei proceduri judiciare pentru identificarea, oprirea acțiunilor ilegale și sancționarea vinovatului.

Comunicatul Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești poate fi consultat aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [CUM A FOST] UNEJ. Congresul ordinar anual al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din 21 mai 2021

UNEJ. Aniversarea, pentru al 14-lea an, a „Zilei executorului judecătoresc la nivel mondial” was last modified: iunie 11th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.