UNEJ a aderat la Protocolul de colaborare privind educația juridică în școli

30 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 591

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat UNEJ, ca și urmare a invitației înaintate de către Ministerul Justiției, prin Hotărârea nr. 50/14.09.2017, Consiliul Uniunii a aprobat aderarea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești la Protocolul de colaborare privind educația juridică, încheiat între Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vezi și Ministerul Justiției: Protocol pentru educația juridică în școli

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Conform Protocolului, domeniile care vor face obiectul educației juridice în unitățile de învățământ preuniversitar sunt, în special: Constituția României, drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil și penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizații și relații internaționale, elemente de prevenire și combatere a corupției.

În prezent, lista executorilor judecătorești doritori de a participa la activitățile prevăzute în Protocol este deschisă, executori judecătorești din mai multe Camere a Executorilor Judecătorești de pe lângă Curțile de Apel exprimându-și disponibilitatea în acest sens.

De asemenea, Formularul privind Declarația de aderare la obiectivul promovării educației juridice poate fi descărcat de aici.

Pentru mai multe detalii, redăm conținutul Protocolului de colaborare privind educația juridică, încheiat între Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel cum a fost publicat de către Ministerul Justiției:

Sursa informației

UNEJ a aderat la Protocolul de colaborare privind educația juridică în școli was last modified: noiembrie 29th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter