Comunicat UNBR privind Vulnerabilitatea răspunderii avocatului pentru activitatea sa profesională

10 iun. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1221

Despre

  • Provocările la care este supusă profesia de avocat
  • Scrisoarea deschisă a senatorului Șerban Nicolae
  • Răspunsul UNBR
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UNBR a publicat pe site-ul său un comunicat ce răspunde scrisorii deschise a Domnului Senator Șerban Nicolae, în care domnia sa reclamă un „asalt al autorităților publice asupra profesiei de avocat” și solicită reacția reprezentanților autorizați ai avocaților.

În răspunsul UNBR se precizează că aceasta este „conștientă de provocările fără precedent la care este supusă profesia în ultima vreme și și-a făcut cunoscută poziția atât prin apeluri și memorii publicate pe site-ul instituției, cât și prin dialog continuu la nivel interinstituțional. Raportul de activitate al Consiliului UNBR, publicat și prezentat la Congresul Avocaților 2015, prezintă în detaliu eforturile continue duse pentru apărarea profesiei, inclusiv punctele invocate de domnul Senator Nicolae Șerban.

UNBR are o agendă clar conturată a provocărilor reale la care este supusă profesia și nu înțelege să reacționeze emoțional sau să generalizeze cazurile particulare din justiție sau care prezintă interes politic. Însă, ori  de câte ori organele profesiei organizate la nivel central au fost sesizate expres cu cereri de apărare a celor care sunt victime ale unor abuzuri, cereri susținute de barourile din care avocații fac parte, potrivit regulilor legale specifice raporturilor create de legea care instituie o „uniune de barouri” profesia, prin organele sale legal alese, a reacționat!

[…]

De asemenea, UNBR acționează proactiv și a exprimat poziția consecvent în privința protejării secretului profesional și a confidențialității relațiilor avocat client, în materia legislației privind spălarea banilor și combaterea terorismului, precum și față de proiectele ce urmează să fie supuse dezbaterii publice în materia reținerii datelor.

Acestea sunt problemele reale cu care se confruntă profesia, nu cele particulare, generalizate politic. Însă UNBR nu reacționează în spirit agitator de mase, ci în stilul specific profesiei: argumentat tehnic, riguros și decent.

Oricine este interesat poate consulta pe site-ul instituției toate reacțiile UNBR la adresa provocărilor la care este supusă profesia, care sunt mult mai multe decât cele invocate în Scrisoarea deschisă.

Până în prezent, inițiativele parlamentare asumate de pe poziția de membru al Parlamentului de deputați sau senatori, membri ai partidelor politice parlamentare, au reprezentat poziția pe care Constituția o rezervă  entităților cu drept de inițiativă legislativă, iar atunci când organele profesiei de avocat, legal alese, au fost consultate în prealabil de cei care au inițiat modificări legislative a existat transparență în comunicarea publică și sprijin expres afirmat public, în funcție de rezultatele consultării avocaților, deoarece organele profesiei de avocat, de la nivelul Barourilor sau al UNBR nu sunt înregimentate politic”.

Consultați comunicatul integral publicat pe site-ul UNBR (www.unbr.ro).

Comunicat UNBR privind Vulnerabilitatea răspunderii avocatului pentru activitatea sa profesională was last modified: iunie 10th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter