UNBR. Vizită în satul Bădăcin – omagiu pentru Iuliu Maniu

2 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 632

Potrivit unui comunicat publicat în data de 1 iulie 2018, pe site-ul oficial al UNBR (www.unbr.ro), vineri, 29 iunie 2018, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, o delegație a Uniunii Naționale a Barourilor din România a vizitat satul Bădăcin din comuna Pericei, județul Sălaj, unde a trăit și a activat, pentru cauza unității naționale, marele avocat, om politic și patriot român Iuliu Maniu.

Redăm în continuare respectivul comunicat, astfel cum a fost publicat de către UNBR.

Iuliu Maniu (Sursa foto: www.unbr.ro)

Iuliu Maniu
(Sursa foto: www.unbr.ro)

Vineri, 29 iunie 2018, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, o delegație a Uniunii Naționale a Barourilor din România, compusă din domnul avocat Radu Ștef, consilier și membru al Comisiei Permanente a UNBR. , domnul avocat Mirel Ionescu din Baroul Cluj, consilier UNBR, domnul avocat Valeriu Petru Bancea din Baroul Satu Mare, consilier UNBR, doamna avocat Nora Lanțoș, decanul Baroului Bistrița-Năsăud și consilier UNBR, domnul avocat Ioan Blăjan, decanul Baroului Maramureș și consilier UNBR , domnul avocat George Bogdan Ilea, decanul Baroului Sălaj și consilier UNBR și domnul avocat Dan Mihai Șuta, decanul Baroului Satu Mare, consilier UNBR, a vizitat satul Bădăcin din comuna Pericei, județul Sălaj, unde a trăit și a activat, pentru cauza unității naționale, marele avocat, om politic și patriot român IULIU MANIU, făuritorul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Cu această ocazie, membrii delegației au fost primiți de preotul Cristian Borza, parohul Parohiei Bădăcin a Bisericii Greco-Catolice Unite cu Roma. În fața casei memoriale Iuliu Maniu și a bustului marelui avocat și om politic IULIU MANIU, a avut loc un scurt dar emoționant ceremonial, în cadrul căruia s-a intonat Imnul Național al României, s-au cântat cântece patriotice și s-au depus coroane de flori, evocându-se personalitatea și activitatea patriotului român, artizanul recunoscut al Unirii de la 1 Decembrie 1918. A fost vizitat șantierul casei memoriale, mormintele unora dintre membrii familiei Maniu, aflate în apropiere, într-un minunat cadru natural, precum și muzeul dedicat avocatului Iuliu Maniu, situat în interiorul bisericii greco-catolice din Bădăcin.

Părintele paroh Cristian Borza, dedicat în totalitate proiectului de reabilitare, fiind motorul și sufletul acestuia, i-a informat pe delegați despre stadiul lucrărilor de reabilitare a casei memoriale Iuliu Maniu, aflat în prezent în plin șantier, lucrările avansând cu greutate din cauza lipsei de bani și a forței de muncă adecvate complexității lucrărilor. Părintele a subliniat contribuția financiară a unor barouri din țară la sprijinirea și realizarea proiectului.

A fost un demers firesc, plin de sentiment și trăire românească, determinat de spiritul Anului Centenar al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, momentul astral întru devenire al poporului român, pe care avocații români înțeleg să-l onoreze și prin astfel de acțiuni.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Sursa informației

UNBR. Vizită în satul Bădăcin – omagiu pentru Iuliu Maniu was last modified: iulie 2nd, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter