UNBR. Vizită în satul Bădăcin – omagiu pentru Iuliu Maniu

2 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 658

Potrivit unui comunicat publicat în data de 1 iulie 2018, pe site-ul oficial al UNBR (www.unbr.ro), vineri, 29 iunie 2018, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, o delegație a Uniunii Naționale a Barourilor din România a vizitat satul Bădăcin din comuna Pericei, județul Sălaj, unde a trăit și a activat, pentru cauza unității naționale, marele avocat, om politic și patriot român Iuliu Maniu.

Redăm în continuare respectivul comunicat, astfel cum a fost publicat de către UNBR.

Iuliu Maniu (Sursa foto: www.unbr.ro)

Iuliu Maniu
(Sursa foto: www.unbr.ro)

Vineri, 29 iunie 2018, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, o delegație a Uniunii Naționale a Barourilor din România, compusă din domnul avocat Radu Ștef, consilier și membru al Comisiei Permanente a UNBR. , domnul avocat Mirel Ionescu din Baroul Cluj, consilier UNBR, domnul avocat Valeriu Petru Bancea din Baroul Satu Mare, consilier UNBR, doamna avocat Nora Lanțoș, decanul Baroului Bistrița-Năsăud și consilier UNBR, domnul avocat Ioan Blăjan, decanul Baroului Maramureș și consilier UNBR , domnul avocat George Bogdan Ilea, decanul Baroului Sălaj și consilier UNBR și domnul avocat Dan Mihai Șuta, decanul Baroului Satu Mare, consilier UNBR, a vizitat satul Bădăcin din comuna Pericei, județul Sălaj, unde a trăit și a activat, pentru cauza unității naționale, marele avocat, om politic și patriot român IULIU MANIU, făuritorul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Cu această ocazie, membrii delegației au fost primiți de preotul Cristian Borza, parohul Parohiei Bădăcin a Bisericii Greco-Catolice Unite cu Roma. În fața casei memoriale Iuliu Maniu și a bustului marelui avocat și om politic IULIU MANIU, a avut loc un scurt dar emoționant ceremonial, în cadrul căruia s-a intonat Imnul Național al României, s-au cântat cântece patriotice și s-au depus coroane de flori, evocându-se personalitatea și activitatea patriotului român, artizanul recunoscut al Unirii de la 1 Decembrie 1918. A fost vizitat șantierul casei memoriale, mormintele unora dintre membrii familiei Maniu, aflate în apropiere, într-un minunat cadru natural, precum și muzeul dedicat avocatului Iuliu Maniu, situat în interiorul bisericii greco-catolice din Bădăcin.

Părintele paroh Cristian Borza, dedicat în totalitate proiectului de reabilitare, fiind motorul și sufletul acestuia, i-a informat pe delegați despre stadiul lucrărilor de reabilitare a casei memoriale Iuliu Maniu, aflat în prezent în plin șantier, lucrările avansând cu greutate din cauza lipsei de bani și a forței de muncă adecvate complexității lucrărilor. Părintele a subliniat contribuția financiară a unor barouri din țară la sprijinirea și realizarea proiectului.

A fost un demers firesc, plin de sentiment și trăire românească, determinat de spiritul Anului Centenar al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, momentul astral întru devenire al poporului român, pe care avocații români înțeleg să-l onoreze și prin astfel de acțiuni.

Sursa informației

UNBR. Vizită în satul Bădăcin – omagiu pentru Iuliu Maniu was last modified: iulie 2nd, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.