UNBR: Validarea modificărilor şi completărilor aduse Statutului profesiei de avocat şi ratificarea Statutului CAA (Hotărârea nr. 7)

29 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 788

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului U.N.B.R., Congresul Avocaților desfășurat în perioada 23 – 25 martie 2017, la București, a adoptat Hotărârea nr. 7 pentru validarea modificărilor și completărilor aduse Statutului profesiei de avocat și ratificarea Statutului Casei de Asigurări a Avocaților, prin delegare de către Consiliul U.N.B.R.

Astfel, potrivit art. 1 din respectiva hotărâre, se validează modificările și completările aduse Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România nr. 64/2011, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 898/19.12.2011, cu modificările și completările ulterioare, prin Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 126/04.06.2016 și Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 160/03.09.2016.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

De asemenea, conform art. 2 se ratifică Hotărârea Consiliului UNBR nr. 139/27.07.2016 privind adoptarea Statutului Casei de Asigurări a Avocaților, astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 208/18.02.2017 și Hotărârea Consiliului UNBR nr. 209/18.02.2017 privind adoptarea Regulamentului de pensii, Regulamentul privind alte drepturi de asigurări sociale, Regulamentul creanțelor contributive și Regulamentul privind organizarea și funcționarea comisiilor de cenzori aflate în structura CAA.

Conform prevederilor hotărârii, Regulamentul privind organizarea și funcționarea comisiilor de cenzori aflate în structura CAA se va aplica și în sistemul UNBR (cu privire la comisiile de cenzori ale barourilor și cu privire la Comisia de Cenzori a UNBR) cu modificări corespunzătoare specificului activității de control efectuat de acestea din urmă, cuprinse în Regulamentul privind organizarea și funcționarea comisiilor de cenzori ale barourilor și a UNBR.

Art. 3 stabilește că se mandatează Consiliul U.N.B.R. ca în perioada dintre Congrese să îndeplinească atribuțiile prevăzute la art. 64 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 51/1995 și art. 110 alin. (2) din Legea nr. 72/2016, urmând ca hotărârile Consiliului U.N.B.R. să fie supuse ratificării Congresului imediat următor.

În art. 4 este prevăzut faptul că hotărârea se afișează pe pagina web a Uniunii Naționale a Barourilor din România (www.unbr.ro) și se comunică prin e-mail barourilor, care vor asigura comunicarea hotărârii către membrii barourilor.

Sursa informației

UNBR: Validarea modificărilor și completărilor aduse Statutului profesiei de avocat și ratificarea Statutului CAA (Hotărârea nr. 7) was last modified: martie 29th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter