[UPDATE: Includerea în etapa a doua de vaccinare] UNBR. Solicitare de includere a avocaților în grupurile prioritare de vaccinare împotriva COVID-19

12 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 286
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 ianuarie 2021: Demersuri referitoare la includerea avocaților în etapa a doua de vaccinare

Potrivit paginii oficiale (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a transmis o solicitare, către Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, privind includerea avocaților în etapa a doua de vaccinare.

Redăm, în continuare, solicitarea: 

„Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.) a luat act de răspunsul dumneavoastră la adresa UNBR din 01.12.2020 adresată Ministerului Sănătății prin care am solicitat includerea avocaților în categoria persoanelor care își desfășoară activitatea în domenii – cheie, avute în vedere pentru constituirea  grupurilor prioritare la administrarea (facultativă) a vaccinului.

Din Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin HG nr. 1031/2020 (CAPITOLUL XI: Organizarea și desfășurarea campaniilor de vaccinare împotriva COVID-19, SUBCAPITOLUL 2, lit. C), reiese că sunt incluși în etapa a 2-a de vaccinare categoria lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, ca

(i) personal-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora; 

(ii) personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești. 

Reiterăm solicitarea din adresa anterioară sus menționată, cu motivarea că neincluderea avocaților în etapa a 2-a de vaccinare ar conduce la următoarele consecințe:

– stabilirea unor standarde diferite de protecție între angajații statutului cu atribuții în ce privește desfășurarea activității în domeniile cheie indicate și avocați, care își exercită profesia în strânsă corelație cu personalul din domeniile cheie avute în vedere la instanțe, parchete, penitenciare, alte autorități ale statului;

– subminarea chiar a succesului strategiei de vaccinare, având în vedere că avocații intră în contact cu toți cei indicați în strategie a fi vaccinați în etapa a 2-a (i și ii), în special cu personalul de la instanțe și parchete (judecători, procurorii sau auxiliarii instanțelor judecătorești).

Subliniem faptul că avocatul este un profesionist indispensabil în actul de justiție iar activitatea judiciară, atât în domeniul penal, dar și în cel civil, nu se poate opri chiar și în actuala stare de pandemie iar aceasta se desfășoară preponderent prin participarea la ședințe de judecata, existând un risc ridicat de contaminare pentru toți participanții la actul judiciar.

Uniunea Națională a Barourilor din România vă stă la dispoziție pentru orice detaliu relativ la numărul total al avocaților, repartizarea pe barouri și orice alte informații sau acțiuni care pot conduce la o soluționare favorabilă a solicitărilor noastre.”

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Pachet: Principiile procedurei judiciare

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a transmis o solicitare Ministrului Sănătății privind includerea avocaților în categoria persoanelor care își desfășoară activitatea în domenii esențiale, care sunt avute în vedere pentru constituirea grupurilor prioritare la administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

Astfel, prin această solicitare este evidențiat faptul că avocații sunt expuși riscului de contaminare, prin raportare la specificul activității pe care o desfășoară, la fel ca judecătorii, procurorii sau auxiliarii instanțelor judecătorești.

De asemenea, neincluderea acestora în categoriile de persoane ce constituie grupurile prioritare pentru administrarea vaccinului ar fi de natură să creeze un standard diferit de protecție între personalul instanțelor și profesioniști, care sunt considerați parteneri indispensabili ai justiției și care își desfășoară activitatea în aceleași locații.

Solicitarea poate fi vizualizată aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Opinie juridică] UNBR. Poziția față de aplicarea art. 91 alin. (4) din Codul de Procedură Penală

[UPDATE: Includerea în etapa a doua de vaccinare] UNBR. Solicitare de includere a avocaților în grupurile prioritare de vaccinare împotriva COVID-19 was last modified: ianuarie 12th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter