UNBR și Baroul București au câștigat litigiul contra structurii care a înregistrat abuziv marca UNBR

28 iun. 2021
Vizualizari: 402
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Baroul București au câștigat litigiul contra structurii Bota, care a înregistrat abuziv marca UNBR, instanța supremă decizând că este nefondat recursul formulat de structură împotriva deciziei Curții de Apel București prin care Oficiul de Stat pentru Invenții și Stat a fost obligat să radieze marca UNBR din registru.

Astfel, prin procesul a început cu 4 ani în urmă, în noiembrie 2017, UNBR și Baroul București au solicitat decăderea structurii Bota din dreptul asupra mărcii UNBR. Au urmat sentința Tribunalului București din 2018 prin care s-a dispus decăderea structurii Bota din drepturile asupra mărcii și hotărârea Curții de Apel București din 2019 prin care OSIM a fost obligată să radieze marca din registru.

Ajuns în 2020 la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul a fost soluționat în 22 iunie 2021, prin următoarea decizie, prin care a fost respins recursul formulat de structura Bota (consemnată în dosar ca Uniunea Națională a Barourilor din România prin Constantin Bălăcescu):

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâta Uniunea Națională a Barourilor din România, prin președinte av. Constantin Bălăcescu, împotriva deciziei civile nr. 2057A din data de 18 decembrie 2019 a Curții de Apel București, Secția a IV-a civilă. Definitivă.” (ÎCCJ Secția I civilă|22 iunie 2021).

Totodată, Gheorghe Florea, președintele UNBR la momentul inițierii litigiului, consideră că soluția instanței supreme este fără precedent din punct de vedere jurisprudențial, fiind prima dată când se decade din dreptul de a folosi o marcă o entitate lipsită de personalitate juridică.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Mesajele transmise de președinții organizațiilor profesionale de avocați] UNBR. Ordinea de zi a Congresului Avocaților – 25-26 iunie 2021

UNBR și Baroul București au câștigat litigiul contra structurii care a înregistrat abuziv marca UNBR was last modified: iunie 28th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: