[UPDATE: Concluziile] UNBR. Seminar naţional „Libertatea de exprimare” – Bucureşti (18-19 aprilie 2019)

23 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 333

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 23 aprilie 2019: Concluziile Seminar național „Libertatea de exprimare”

UNBR a dat publicității concluziile Seminarului național – Libertatea de exprimare, care s-a desfășurat în zilele de 18-19 aprilie 2019, la sediul INPPA, în cadrul PROIECTULUI e-NACT (e-Learning National Active Charter Training), coordonat de către Institutul Universitar European de la Florența (EUI).

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Astfel, în prima parte a seminarului au avut loc susțineri teoretice – însă într-o notă interactivă cu avocații prezenți – referitoare la tendințele legislative și ale jurisprudenței europene privind libertatea de exprimare, în special în contextul noilor provocări ale mediului online.

Temele prezentate au fost:

– Demersul european de reglementare a discursului urii în mediul on-line. Balanța între protecția efectivă și cea eficientă;

– Dreptul avocaților la libera exprimare astfel cum reiese din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului;

– Protecția libertății de exprimare în contextual eforturilor statelor de combatere a conținutului ilegal și dăunător pe internet;

– Limitele libertății de exprimare: dreptul penal și dialogul între judecători;

– CEDO sau CDFUE?

În partea a doua a seminarului, avocații s-au lansat în dezbateri aprinse în rezolvarea unor problematici de actualitate legate de diferite spețe.

Principalele concluzii au fost că mediul online pune problematici noi, în special în ceea ce privește răspunderea pentru conținutul difuzat, că ar putea interveni conflicte între legislația națională să europeană și normele care se formează pe platformele online prin autoreglementare. Nu în ultimul rând, s-a discutat aprins despre folosirea roboților pentru filtrarea și neutralizarea conținutului ilegal și problematicile juridice care apar în acest context, care au rămas deschise.

La final, avocații prezenți și-au arătat aprecierea atât față de tematicile propuse analizei, cât și față de formatul inovativ al dezbaterilor pe grupe, care analizau separat cazurile și apoi se întâlneau să confrunte ideile și soluțiile găsite.

Sursa informației

 

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul oficial UNBR, urmează să se organizeze un seminar național cu tema „Libertatea de exprimare”, la București, în perioada 18 -19 aprilie 2019.

Atașăm, în continuare, programul aferent acestui eveniment:

Sursa informației

[UPDATE: Concluziile] UNBR. Seminar național „Libertatea de exprimare” – București (18-19 aprilie 2019) was last modified: aprilie 23rd, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter