UNBR. Ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România din 23 august 2019

26 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 257

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), în data de 23 august 2019 a avut loc ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România unde au fost discutate măsuri organizatorice și a fost decisă repartizarea coordonării departamentelor UNBR de către Vicepreședinții UNBR.

Totodată, au fost analizate aspecte organizatorice privind reluarea lucrărilor Congresului avocaților 2019 la data de 5 octombrie 2019, astfel cum a fost decis în luna iunie 2019, prin art. 2 din Hotărârea Congresului  Avocaților nr. 07 din 6-7 iunie 2019.

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

În aceeași ordine de idei, au fost decise măsurile organizatorice privind organizarea examenului de admitere în profesia de avocat – sesiunea august – septembrie 2019, în sensul în care a fost stabilită Comisia de organizare a examenului.

Cu privire la „Ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice, în special avocați”, elaborat în implementarea Proiectului TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, Comisia Permanentă a luat act de informarea făcută de 2 experți (avocați) din membrii grupului de lucru care a participat la elaborarea acestui Ghid, a apreciat activitatea desfășurată ȋn cadrul proiectului și a stabilit un termen pentru asimilarea materialului. Totodată, a fost aprobată propunerea de acord ȋntre CSM și UNBR privind distribuirea pachetului informativ ȋn cadrul Proiectului TAEJ.

S-a discutat cu privire la asigurarea sumelor de bani pentru plata asistenței judiciare și a acțiunilor întreprinse pentru aplicarea corectă a Protocolului din 14 februarie 2019. Comisia Permanentă a luat act de comunicarea Ministerului Finanțelor Publice din data de 23 august 2019 potrivit căreia:

„Prin Ordonanța Guvernului nr. 12/2019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, bugetul Ministerului Justiției a fost suplimentat la titlul <Bunuri și servicii> de la care asigură fondurile pentru plata ajutorului public judiciar, cu suma de 40 de milioane de lei.

De asemenea, bugetul Ministerului Public  a fost majorat la titlul <Bunuri și servicii> cu suma de 10 milioane lei.”

Pentru informații suplimentare, atașăm comunicatul publicat pe site-ul oficial spre a fi atent parcurs:

 

Sursa informației

UNBR. Ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România din 23 august 2019 was last modified: august 26th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter