UNBR. Propuneri cu privire la organizarea activității instanțelor după 31 august 2020

29 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
244 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat propunerile UNBR cu privire la organizarea administrativ-judiciară a activității instanțelor după data de 31 august 2020.

De asemenea, acestea reprezintă un răspuns la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a comunica, din perspectiva avocaților, dificultățile identificate în aplicarea Hotărârii Secției pentru Judecători nr. 734/2020 și de a comunica propuneri referitor la modalitatea de desfășurare a activității instanțelor ulterior datei de 31 august 2020.

Astfel, se propun următoarele măsuri:

„1. Pentru corespondența electronică transmisă instanței ar trebui setat un răspuns automat de confirmare a primirii corespondenței electronice.
2. Obținerea certificatelor de grefă (alte înscrisuri) prin poșta electronică cu semnătura electronică (la fel ca la ONRC)
3. Lipsa măsurilor pentru desfășurarea în sistem online a ședințelor de judecată (Eventual comunicarea prin chiar citație a solicitării de a opta pentru videoconferință).
4. Toate documentele din dosare să fie scanate pentru a putea fi vizualizate pe aplicația infodosar;
5. Scanarea tuturor dosarelor, inclusiv cele în materia minori și familie, și transmiterea parolei de acces; în dosarele penale scanarea documentelor din dosarele de urmărire penală.
6. La instanțele în care nu există spațiu destinat avocaților, să fie pus la dispoziția avocaților un astfel de spațiu sau să fie permis accesul și staționarea în holul instanței cu respectarea normelor de distanțare socială, cu motivarea că, trebuie avut în vedere faptul că urmează toamna cu multe ploi și iarna cu temperaturi reci când nu se va putea aștepta în fața instanțelor ore întregi.”

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și UNBR. Hotărâri adoptate de Consiliul UNBR

UNBR. Propuneri cu privire la organizarea activității instanțelor după 31 august 2020 was last modified: iulie 29th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter