[UPDATE: Rezultate] UNBR. Proiectul TRIIAL-2

21 nov. 2023
Vizualizari: 271

Update: Rezultate

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat rezultatele la procedura de selecție a experților naționali, inclusiv a expertului național coordonator, în cadrul proiectului.

Numărul de experți selectați a fost suplimentat de la 10 la 13, în considerarea interesului arătat de avocați apelului de candidaturi, și, de asemenea, având în vedere complexitatea activităților care urmează să fie derulate.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 30 de luni, între 2023 și 2025 și presupune selecția unui număr de cazuri naționale relevante pentru obiectul său, participarea la seminarii transnaționale, organizarea unui seminar național, participarea la realizarea și adaptarea unui manual transnațional/național în materie.

Lista experților selectați se poate consulta la sursa informației.

Sursa informației


Update: Selecție experți naționali

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) lansează procedura de selecție a experților naționali, inclusiv a expertului național coordonator, în cadrul proiectului TRIIAL-2.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 30 de luni, iar limba oficială de lucru a proiectului este limba engleză.

Atribuțiile din cadrul proiectului presupun: selecția unui număr de cazuri naționale relevante pentru obiectul său, participarea la seminarii transnaționale, organizarea unui seminar național, participarea la realizarea și adaptarea unui manual transnațional/național în materie.

Criteriile de participare la selecția celor 10 experți naționali sunt:

1. calitatea de avocat a candidatului, cu drept de exercitare a profesiei, cu o vechime în profesie de minimum 5 ani;

2. experiență și/sau cunoștințe avansate în dreptul Uniunii Europene, dreptul european al drepturilor omului sau în drept internațional privat;

3. limba engleză la un nivel avansat.

Experiența internațională dobândită prin participarea anterioară în calitate de expert în proiecte similare, calitatea de lector al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților la modulele de drept european, respectiv calitatea de autor al unor lucrări științifice în dreptul Uniunii Europene, dreptul european al drepturilor omului sau în drept internațional reprezintă un avantaj.

Dosarul de înscriere va conține următoarele documente:

– scrisoare de intenție în care se va menționa poziția care face obiectul aplicației;

– Curriculum Vitae în format Europass, actualizat, cuprinzând date de contact (telefon, fax, email);

– documente care să ateste nivelul avansat de cunoaștere a limbii engleze. În cazul în care astfel de documente nu sunt disponibile, candidatul va specifica în CV nivelul de cunoaștere a limbii engleze;

– orice alte documente care pot susține afirmațiile candidatului în sensul îndeplinirii criteriilor de selecție.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 1 septembrie 2023; acestea se vor transmite la adresa de mail proiecte@unbr.ro, în format PDF.

Sursa informației


Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) informează despre desfășurarea Proiectului TRIIAL-2 – The TRust, Independence, Impartiality and Accountability of judges safeguarding the rule of Law under the EU Charter, finanțat de Comisia Europeană – DG Justice, cu scopul de a oferi participanților la sistemul de justiție, instrumente de formare în domeniile relevante de aplicare a Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Programul se va derula între 1 februarie 2023 și 31 iulie 2025, în cadrul său organizându-se seminare transnaționale pe următoarele teme:

1. Enforcing the Rule of Law through Judicial Interaction Techniques

2. The Rule of Law Requirements of Judicial Self-Government: the Role of Judicial Councils and Court Presidents

3. Mutual Trust, Judicial Independence and Judicial Cooperation in Asylum

4. Freedom of Expression and Association of Judges – a Cross-Border Judicial Dialogue

5. Mutual Trust, Judicial Independence of Prosecutors in the EAW framework

6. Freedom of Expression and Association of Prosecutors – a Cross-Border Judicial Dialogue

7. Are National Higher Courts Securing Fundamental Rights? Litigation Techniques towards Implementation of EU Acquis on RoL and Fundamental Rights

8. Disciplinary Proceedings and Judicial Ethics

9. The Role of Lawyers in the Promotion of Judicial Independence, Mutual Trust and Rule of Law – Litigation Strategies before Judicial and Quasi-Judicial Bodies

10. Fundamental Rights and the Use of the Preliminary Reference Procedure

11. Judicial Dialogue and Freedom of Expression of Lawyers

12. Rule of Law and Predictive Justice

Dintre acestea, UNBR îi revine tema „Judicial Dialogue and Freedom of Expression of Lawyers”, pe care o va dezvolta în cadrul unui eveniment programat pentru luna noiembrie 2024.

Informații suplimentare regăsiți aici.

Sursa informației

Vezi și UNBR. Rezultatele concursului „Perspectivele profesiei de avocat în contextul tendințelor europene”

 

[UPDATE: Rezultate] UNBR. Proiectul TRIIAL-2 was last modified: noiembrie 21st, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.