UNBR. Mesajul Președintelui Uniunii Naționale a Barourilor din România adresat avocaților cu ocazia „Zilei Avocatului” din 24 iunie 2017

23 iun. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 573

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele UNBR, Gheorghe Florea, a transmis într-un comunicat emis în data de 23 iunie un mesaj adresat avocaților cu ocazia „Zilei Avocatului” din 24 iunie 2017.

Redăm mai jos conținutul mesajului:

Inteligența artificială în materie penală

„Cu ocazia Zilei avocatului român Conducerea executivă a Uniunii Naționale a Barourilor din România urează tuturor avocaților multă sănătate și forța de a-și face datoria așa cum cred că este mai bine! Protecția profesiei pe bază de lege și permanenta preocupare pentru o ”profesie viitoare” mai eficientă nu se pot realiza decât dacă există deschidere pentru ascultarea celuilalt! Tendința de a abandona și de a face compromisuri, inclusiv cu sine însuși, pune treptat stăpânire pe puterea de a mai înfăptui!

Trăim sub vremuri în care unitatea profesiei este singura care poate să reziste forței prin care se impun limite în exprimare, iar puterea cuvântului avocatului este tot mai des agresată prin atitudini ostile în care munca profesională este evaluată în raport de pledoarii măsurate în pretoriul instanțelor, neapărat ”în minute” oferite ”apărării” înainte de ascultarea acesteia! Într-o perioadă în care este dificil să prevezi cea mai bună direcție, când ne confruntăm cu mentalitățile bazate pe pilonii inerției profesia ”nu respiră” încă. Este nevoie de răbdare, de dedicare, de curaj! Sunt convins că totdeauna în profesia de avocat înving conspirațiile bunului simț! Sunt necesare criterii și exigențe!

Dacă acționăm pentru binele profesiei pe bază de convingeri, orice soluție propusă și însoțită de bună-credință, va triumfa! Este nevoie de etică, morală practică și caractere! De regulă, în profesia noastră, etica libertății face casă bună cu eficiența! Măcar pentru o zi să omagiem integritatea, viziunea, puterea de muncă, umanitatea caldă, inteligenta emoțională, simțul orientării practice a avocaților dedicați cu adevărat profesiei! Măcar pentru o zi, să iubim profesia cu toată puterea sufletului nostru!”

Sursa informației

UNBR. Mesajul Președintelui Uniunii Naționale a Barourilor din România adresat avocaților cu ocazia „Zilei Avocatului” din 24 iunie 2017 was last modified: iunie 23rd, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter