UNBR a publicat „Manualul de drept european privind accesul la justiție”

9 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1673

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 9 martie 2017, UNBR a publicat „Manualul de drept european privind accesul la justiție” editat de Agenția Europeană Pentru Drepturi Fundamentale și Consiliul Europei.

De asemenea, UNBR anunță că actualizările vor fi disponibile pe pagina de web a AEDF și pe pagina de web a Curții Europene a Drepturilor Omului – secțiunea Jurisprudență.

Conferintele Video Universul Juridic

Astfel, acesta este al cincilea dintr-o serie de manuale de legislație europeană elaborate prin colaborarea dintre organizațiile noastre. Manualele anterioare s-au axat pe legislația europeană privind nediscriminarea, legislația europeană în materie de azil, frontiere și imigrație, legislația europeană privind protecția datelor și legislația europeană referitoare la drepturile copilului.

De această dată Agenția Europeană Drepturi Fundamentale și Consiliul Europei au decis să coopereze cu privire la un alt subiect de mare actualitate – accesul la justiție.

Accesul la justiție nu este doar un drept în sine, ci reprezintă un instrument esențial care permite și încurajează transformarea altor drepturi în realitate. Acest manual prezintă pe scurt principiile-cheie juridice europene în domeniul accesului la justiție. Se urmărește sensibilizarea și îmbunătățirea cunoștințelor privind standardele legale relevante stabilite de Uniunea Europeană și Consiliul Europei, în special prin jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Manualul a fost conceput ca un ghid practic pentru judecători, procurori și practicieni în domeniul dreptului, care sunt implicați în litigii în statele membre ale UE și ale Consiliului Europei. De asemenea, acesta se va dovedi util pentru organizații neguvernamentale și alte organisme care acordă victimelor asistență privind accesul la justiție.

La acest studiu au mai contribuit și Centrul pentru Drepturile Omului din cadrul Universității din Nottingham, Marea Britanie, Comisia Europeană pentru Eficiența Justiției din cadrul Consiliului Europei (CEPEJ) și DG Justiție a Comisiei Europene.

Publicam mai jos conținutul acestui document.

UNBR a publicat „Manualul de drept european privind accesul la justiție” was last modified: martie 13th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter