[UPDATE: Concluzii] UNBR. Lansarea celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta!

25 nov. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 417

UPDATE: Concluzii

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) informează despre încheierea cu succes a celei de a 2-a ediții a Proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!” (FAST) de către echipa FAST București.

O parte din cei 250 de avocați voluntari s-au reunit la sediul Baroului București unde au împărtășit din experiențele pe care le-au trăit în școli și au remarcat impactul educațional, profesional și, mai ales, cel uman al proiectului.

Avocații au făcut voluntariat pe baza resurselor special create în cadrul Departamentului de Educație Juridică al UNBR.

Avocatul, prietenul meu, un alt proiect din cadrul FAST, este perspectiva transmisă de mai mulți elevi în desenele pe care le-au realizat pentru concursul de eseuri și afișe FAST noiembrie 2022.

Desenele au fost expuse în Sala Flavius Teodosiu a Baroului București, ca imagine a profesiei de avocat percepută prin ochii elevilor.

Din perspectiva liderilor profesiei și a avocaților voluntari, FAST este unul dintre cele mai ample și importante proiecte ale profesiei prin impactul direct și nemijlocit dintre avocați și tineri și care pune bazele viitoarelor generații de cetățeni educați în spiritul drepturilor și libertăților fundamentale.

Sursa informației


UPDATE: Procedura de achiziție a materialelor promoționale

Baroul București anunță lansarea procedurii de achiziție având ca obiect furnizarea de materiale promoționale (diplome) pentru Proiectul național „Fii avocat în școala ta!” (FAST).

Design-ul pentru inscripționarea/tipărirea materialelor publicitare va fi pus la dispoziție de Baroul București, în forma solicitată de prestator.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 noiembrie 2022, ora 14:00.

Ofertele pot fi depuse atât fizic la sediul baroului din București, cât și prin e-mail la adresa [email protected]

Sursa informației


UPDATE: Lansare FAST la Baroul Timiș

Baroul Timiș informează despre organizarea Conferinței de lansare a celei de a 2-a etape a Proiectului național „Fii avocat în școala ta!” (FAST), în data de 31 octombrie 2022, proiect inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Printre participanții evenimentului s-au enumerat Decanul Baroului Timiș și coordonatorul Programului FAST, precum și avocați din Baroul Timiș, înscriși în program și care susțin ore de educație juridică la școlile din județul Timiș. Totodată, au fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș

În cadrul evenimentului au fost elaborate programa care va fi aplicată în Ediția a II-a, precum și temele ce vor fi abordate în fața elevilor.

Sursa informației


UPDATE: Lansare FAST la Baroul Buzău

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) informează despre organizarea Conferinței de lansare a celei de a 2-a etape a Proiectului național „Fii avocat în școala ta!” (FAST), de către Baroul Buzău, în data de 24 octombrie 2022.

La cea de-a doua ediție a proiectului vor participa un număr de 22 de avocați voluntari, care vor asigura implementarea proiectului în instituțiile școlare la nivelul județului Buzău. Perioada maximă de desfășurare a programului este de 5 săptămâni.

UNBR a subliniat nevoia de creare a unei culturi juridice în rândul tinerilor, corelată cu creșterea interesului pentru educația juridică.

Sursa informației


UPDATE: Lansare FAST la Baroul Prahova

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) anunță că, pe 6 octombrie 2022, a avut loc la Ploiești, Conferința de lansare a celei de a 2-a etape a Proiectului național „Fii avocat în școala ta!” (FAST).

Astfel, evenimentul s-a bucurat de participarea decanului Baroului Argeș, coordonator al Departamentului de Educație Juridică al Uniunii Naționale a Barourilor din România, directori de școli și licee, implicați în proiect, avocații voluntari din Baroul Prahova etc.

De asemenea, cadrele didactice prezente la conferință au subliniat importanța proiectului implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România și barourile din țară pentru transformarea la nivel de generație a comportamentului social.

Sursa informației


Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a urmărit constant subiectul promovării și cultivării educației juridice, a susținut proiectele care s-au derulat în școli de către profesioniști ai dreptului, a încercat să promoveze performanța în domeniul dreptului și accesul la justiție pentru fiecare cetățean.

Astfel, proiectul „Fii avocat în școala ta!”, inițiat de UNBR și implementat de avocații voluntari din barourile din România, reprezintă un vector de promovare a acestor preocupări permanente. Colaborarea avută în ultimul an cu Ministerul Educației, cu inspectoratele școlare și cu Inspectoratul General al Municipiului București, dar în special cu școlile și cu profesorii este o bază solidă pentru ceea ce se propune pentru viitor.

De asemenea, încurajați de succesul repurtat în cursul anului școlar anterior și având în vedere începerea pe data de 5 septembrie a noului an, se dorește marcarea printr-un eveniment special debutul acestei noi ediții.

Totodată, sunt invitați să participe personalități ale profesiei de avocat, din cadrul inspectoratelor județene, dar și coordonatorii echipelor de implementare de la nivelul fiecărui județ și, de ce nu, elevi – destinatari ai efortului depus de avocați.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔿[UPDATE: Final de etapă] UNBR a aprobat programul de educație juridică non-formală în școli „Fii avocat în școala ta!” – FAST

[UPDATE: Concluzii] UNBR. Lansarea celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta! was last modified: noiembrie 25th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.