UNBR. Interdicția ca un avocat să fie membru acoperit în cadrul organelor de stat

31 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 616
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), la data de 31 mai 2019, UNBR a dat publicității solicitarea domnului prof. univ. dr. av. Corneliu-Liviu Popescu din 29 mai 2019, înregistrată la UNBR la nr. 177-DIV-2019 din 29 mai 2019 prin care reia unele propuneri anterioare adresate Congresului avocaților din anii 2014 și 2016 privind modificarea Statutului Profesiei de avocat, în sensul introducerii exprese, cităm: „…interdicției ca un avocat să fie membru al personalului care își desfășoară activitatea acoperit în cadrul organelor de stat cu atribuții în domeniul securității naționale sau al structurilor ministeriale interne de informații, polițist lucrând sub acoperire, investigator sub acoperire, ca lucrător operativ din cadrul poliției judiciare sau ale organelor de stat care desfășoară activități de informații, colaborator cu o altă identitate decât cea reală al organelor de urmărire penală, informator al organelor de urmărire penală sau informator al poliției” și a introducerii exprese a îndatoririi avocaților de a depune o declarație în sensul că nu fac parte din categoriile enumerate mai sus, inclusiv prin modificarea dispozițiilor Legii nr. 51/1995.

Din actele aflate în arhiva UNBR rezultă că solicitările menționate în scrisoarea de mai sus au fost date publicității și au fost aduse la cunoștința organelor profesiei. S-a recomandat ca în condițiile Legii nr. 25/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, membrii organelor de conducere a profesiei să aibă în vedere solicitările/recomandările făcute de către domnul prof. univ. dr. av. Corneliu-Liviu Popescu.

Campanie Craciun UJmag 2020

Din verificările făcute în Registrele de evidență ale UNBR, rezultă că Președintele UNBR av. Florea Gheorghe a depus declarația autentificată nr. 388 din 11 mai 2017.

Declarația a fost înregistrată la UNBR conform procesului-verbal din 11 mai 2017 (reprodus AICI în extras). Declarația – în extras – poate fi consultată AICI.

Sursa informației

UNBR. Interdicția ca un avocat să fie membru acoperit în cadrul organelor de stat was last modified: mai 31st, 2019 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter