Ședința UNBR privind inserția socio-profesională a absolvenților de studii juridice

18 mart. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1102

Despre

  • Consfătuire de lucru cu decanii facultăților de Drept
  • Adaptarea pregătirii juridice
  • Practicile și preocupările privind inserția socio-profesională a absolvenților de studii juridice

Comisia Permanentă a UNBR a organizat în data de 6 martie 2015 o consfătuire de lucru la care au participat decanii facultăților de Drept unde s-a discutat problema integrării socio-profesionale a absolvenților de studii juridice. S-au avut în vedere datele rezultate din urma procesului de admitere în avocatură din ultimii 4 ani și o analiză a activității de formare profesională din cadrul I.N.P.P.A.

Scopul întâlnirii a constat în realizarea unui schimb de idei despre adaptarea pregătirii juridice la evoluția mondială în domeniul educațional și la formarea profesională a avocaților, precum și despre practicile și preocupările ce privesc inserția socio-profesională a absolvenților de studii juridice.

A fost pusă în discuție și măsura în care calificarea în profesia de avocat trebuie făcută în mod direct, în cadrul profesiei, sau ar trebui intermediată prin organizarea unor studii postuniversitare. Pentru a reduce dificultățile de integrare în avocatură a absolvenților, au fost propuse posibilități de coordonare a studiilor juridice universitare și postuniversitare cu modalități de formare profesională realizate în cadrul profesiei de avocat.

S-au avut în vedere și principalele deficiențe ale cunoștințelor absolvenților, constatate la ultimele examene de admitere în profesie, și au fost analizate metode de adaptare a pregătirii teoretice obținute în facultate la cerințele actuale ale câmpului profesional.

Concluzia ședinței a fost că s-au împărtășit perspective importante din partea ambelor părți, iar decanii facultăților de drept și reprezentanții UNBR vor păstra un dialog deschis și continuu pentru a găsi soluții cât mai eficiente problemelor discutate.

Pentru mai multe detalii accesați anunțul publicat pe site-ul UNBR.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional
Ședința UNBR privind inserția socio-profesională a absolvenților de studii juridice was last modified: martie 18th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter