UNBR – INPPA. Sesiune de formare e-learning în domeniul antidiscriminării, organizată de Consiliul Europei

13 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 648

Potrivit unui anunț din data de 12 septembrie 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România împreună cu Institutul Național Pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților anunță lansarea unei sesiuni de formare e-learning în domeniul antidiscriminării, organizată de Consiliul Europei în cadrul programului „HELP în UE” (HELP in the EU).

Astfel, programul „Human Rights Education for Legal Professionals in the European Union” sau „HELP in the EU este un proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Consiliul Europei, folosind metodologia HELP pentru formarea judecătorilor, procurorilor si avocaților în domeniul drepturilor omului.

Cursul explorează domeniul antidiscriminării într-o manieră interactivă, dezvăluind sinergiile și diferențele dintre Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și alte instrumente relevante ale Consiliului Europei și ale Uniunii Europene. Cursul cuprinde, de asemenea, referințe la jurisprudența relevantă a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), precum și la cadrul legislativ național și jurisprudența instanțelor naționale.

Lansarea acestui curs va avea loc în București, în data de 12 octombrie 2018, printr-o întâlnire la care vor participa avocații români care vor opta să parcurgă acest curs on-line, tutorele de curs, reprezentanți ai Consiliului Europei – programul HELP, reprezentanți ai Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și ai Institutului Național Pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Cursul se va desfășura on-line, sub coordonarea unui moderator național desemnat de responsabilii HELP din cadrul Consiliului Europei, va avea o durata de aproximativ 2 luni și se va desfășura în limba româna. Grupul de cursanți va cuprinde 25 de avocați. Prezența acestora la seminarul de lansare este obligatorie. Participanții la seminarul de lansare a cursului vor avea asigurate masa de prânz și pauza de cafea. Dacă este cazul și în condițiile generale stabilite de Consiliul Europei, costurile de cazare (1 noapte) si transport vor fi asigurate în mod excepțional pentru participanți a căror reședință este situată în afara zonei București.

La absolvirea cursului, participanților le vor fi remise certificate din partea programului HELP al Consiliului Europei. Cursul a fost inclus în programul de pregătire continuă a avocaților, aprobat de organele de conducere a profesiei, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților urmând să le elibereze, de asemenea, participanților un atestat în acest sens.

Avocații care doresc să urmeze acest curs și să participe la evenimentul de lansare sunt invitați să se înscrie cat mai repede (termen 30 septembrie 2018 sau la atingerea numărului maxim de 25 de participanți), prin trimiterea unei succinte scrisori de intenție pe adresa doamnei av. dr. Raluca BERCEA, info point HELP pentru România, e-mail: [email protected], tel. 0744.55.83.87.

Sursa informației

UNBR – INPPA. Sesiune de formare e-learning în domeniul antidiscriminării, organizată de Consiliul Europei was last modified: septembrie 13th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter