UNBR. Hotărârea Consiliului nr. 263/2022 privind modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Fondului de Solidaritate a Avocaților

16 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
120 views

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat Hotărârea Consiliului UNBR nr. 263/16 iunie 2022 privind modificarea și completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Fondului de Solidaritate a Avocaților și a Cererii tip de acordare a ajutorului din Fondul Fondului de Solidaritate a Avocaților.

Redăm, în continuare, cele mai importante prevederi ale Hotărârii:

Art. 1(1) Se aprobă trei categorii de afecțiuni pentru care poate fi depășit cuantumul maxim al ajutorului din Fondul de solidaritate a avocaților (echivalentul în lei a 5.000 de Euro) acordat până în prezent, până la un maxim de 10.000 euro echivalent lei, din considerente ce țin de:

− consecințele sociale negative pentru individ, familie și societate;

– cheltuieli suportate din venituri proprii care depășesc pragul normal de suportabilitate (cheltuiesc ceea ce câștig);

− perioade lungi de încetare a activității profesionale cu efecte directe în asigurarea veniturilor;

− stres, acumularea de tensiuni negative și contraperformanțe profesionale;

− pensionare anticipată și creșterea dependentei de ajutoare sociale sau financiare;

− număr limitat de oferte, soluții, programe finanțate de sistemul asigurărilor sociale de sănătate;

− deficitul cronic de personal specializat din instituțiile medicale publice ale statului, cauzată de plecarea lor în străinătate sau în instituții medicale private și refuzul de a accepta relații contractuale cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate din cauza birocrației excesive etc.

Sursa informației

🔔Vezi și UNBR. Hotărârea Consiliului nr. 264/2022 privind limitele maxime ale taxelor prevăzute în Statut

UNBR. Hotărârea Consiliului nr. 263/2022 privind modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Fondului de Solidaritate a Avocaților was last modified: august 16th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.