UNBR. Facilitățile economice și fiscal-bugetare prevăzute în O.U.G. nr. 29/2020 ar trebui aplicate formelor de exercitare a profesiei de avocat în baza unui criteriu unic, nediscriminatoriu

10 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 269

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat privind menținerea poziției exprimate în adresa 121-AUT-31.03.2020 și transmisă către Ministrul Justiției.

Astfel, prin adresa de revenire nr. 121-AUT-10.04.2020 transmisă Ministrului Justiției, UNBR solicită, din nou, aplicarea în baza unui criteriu unic, nediscriminatoriu, a facilităților economice și fiscal-bugetare prevăzute în O.U.G. nr. 29/2020 și formelor de exercitare a profesiei de avocat.

Monitor Dosare

Redăm, în continuare, un extras din adresa de revenire: 

„Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a luat act de prevederile Hotărârii Guvernului nr. 281/2020 pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevăzuți la art. X alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare.

Ne păstrăm opinia că doar criteriul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. c) din hotărâre – „și-au întrerupt activitatea total sau parțial ori și-au redus activitatea, ca urmare a măsurilor dispuse de autorități, înregistrând în luna pentru care se solicită amânarea pierderi de cel puțin 25% față de media încasărilor pe ultimele 6 luni înaintea instituirii stării de urgență” – corespunde nevoilor efective ale momentului, așa cum am indicat în adresa transmisă dumneavoastră în data de 31.03.2020.

 În ce privește criteriile de la art. 2 alin. (1) lit. a) și b) din hotărâre, apreciem că acestea  introduc o formă de discriminare neprevăzută de lege, având în vedere că și celelalte forme de exercitare a profesiei se confruntă cu aceeași lipsă a activității profesionale datorită crizei sanitare intervenite, în condițiile unor costuri semnificativ mai mari cu personalul angajat sau colaborator, inclusiv avocații stagiari, și cu plata serviciilor de utilități ce trebuie achitate la termenele prevăzute în contractele încheiate înainte de intervenirea crizei.”

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și UNBR. H.G. nr. 281/6.04.2020 pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor

 

UNBR. Facilitățile economice și fiscal-bugetare prevăzute în O.U.G. nr. 29/2020 ar trebui aplicate formelor de exercitare a profesiei de avocat în baza unui criteriu unic, nediscriminatoriu was last modified: aprilie 10th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter