[UPDATE: Programul de desfășurare a examenului] UNBR. Examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care solicită dobândirea dreptului de a acorda asistentă juridică în drept românesc

17 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 558

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 17 mai 2018: Programul de desfășurare a Examenului de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care doresc să acorde consultanță juridică în dreptul românesc

Potrivit informațiilor publicate de către UNBR, în data de 17 mai 2018, Uniunea a emis o informare cu privire la programul după care se va face examinarea avocaților străini.

Conferintele Video Universul Juridic

Redăm mai jos respectiva informare, astfel cum a fost publicată de către UNBR.

 

INFORMARE

privind examenul de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care doresc să acorde consultanță juridică în dreptul românesc, în zilele de 24 și 25 mai 2018

 

Examenul se va desfășura după următorul program:

Data:Ora începerii:Proba:Durata:Obs.
24.05.201810:00Examen scris la disciplinele „organizarea și exercitarea         profesiei de avocat”, „drept civil” și „drept procesual civil”3 oreFiecare materie de examen constituie probă distinctă, având alocat un timp de 1 oră.
24.05.201813:30Examen oral la materia „drept civil”
24.05.201814:30Examen oral de verificare a cunoștințelor de limba română
25.05.201810:00Examen scris la disciplinele „drept penal” și„drept procesual penal”2 oreFiecare materie de examen constituie probă distinctă, având alocat un timp de 1 oră.
25.05.201812:00Examen oral la materia „drept penal”

Toate probele din cadrul examenului se desfășoară la etajul 2, camera E 24 din Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, Sector 5, Cod 050091, București.

COMISIA PERMANENTĂ

Sursa informației


UNBR. Examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care solicită dobândirea dreptului de a acorda asistentă juridică în drept românesc

Potrivit unui comunicat din data de 14 martie 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității detalii privind organizarea examenului de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale Barourilor, în vederea dobândirii dreptului de a acorda asistență juridică în drept românesc.

Astfel, examenul de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale Barourilor, în vederea dobândirii dreptului de a acorda asistență juridică în drept românesc va avea loc în zilele de 24 și 25 mai 2018, la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România, cu sediul în București, Sector 5, Splaiul Independenței nr. 5.

Examenul se va desfășura conform programului indicat în Anexa nr. 1 la Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 286 din 20 ianuarie 2018.

Prin examen se verifică cunoștințele teoretice și de practică a aplicării dreptului românesc prin susținerea unui examen scris și a unui examen oral la următoarele materii:

– organizarea și exercitarea profesiei de avocat;
– drept civil;
– drept procesual civil;
– drept penal;
– drept procesual penal.

Probele scrise se desfășoară prin rezolvarea unor subiecte tip grilă, care sunt cuprinse în „Chestionarul de examen”.

Tematica și bibliografia de examen sunt cele prevăzute în Regulamentul privind examenul de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care solicită dobândirea dreptului de a acorda asistentă juridică în drept românesc, cuprins în Anexa nr. 2 la Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 286 din 20 ianuarie 2018.

Taxa de înscriere la examen este în cuantum de 1.000 lei și va fi achitată în contul UNBR Cod IBAN: RO30BRDE410SV21199534100 BRD – Sucursala Academiei.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare conținutul integral al Deciziei Comisiei Permanente a UNBR nr. 286 din 20 ianuarie 2018 privind examenul de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini, înscriși în Tablourile speciale ale avocaților străini ale Barourilor, în vederea dobândirii dreptului de a acorda asistență juridică în drept românesc, astfel cum a fost publicat de către UNBR:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației

[UPDATE: Programul de desfășurare a examenului] UNBR. Examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română pentru avocații străini care solicită dobândirea dreptului de a acorda asistentă juridică în drept românesc was last modified: mai 17th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter