UNBR. Drepturile cetățenilor și implicații legale ale sistemelor cu inteligență artificială încorporată

8 mai 2020
Vizualizari: 401

Potrivit paginii oficiale (www.unbr.ro), UNBR a publicat un comunicat prin care informează despre proiectul CCBE, intitulat „Considerații cu privire la aspectele legale în ceea ce privește Inteligența Artificială (IA)”.

Prin această lucrare sunt expuse o serie de considerații cu privire la unele aspecte legale care decurg din utilizarea IA în următoarele domenii care vizează, în mod direct, profesia de avocat:

– Inteligența artificială și drepturile omului,

– Utilizarea IA de către instanțe,

– Utilizarea IA în sistemele de justiție penală,

– Probleme de răspundere,

– Impactul IA asupra practicii juridice.

La finalul documentului, concluziile indică necesitatea monitorizării impactului utilizării IA în domeniul juridic și al justiției, de către CCBE și membrii săi.

Proiectul CCBE poate fi vizualizat aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să urmăriți sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
UNBR. Drepturile cetățenilor și implicații legale ale sistemelor cu inteligență artificială încorporată was last modified: mai 8th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.