[UPDATE: Repartizarea cursanților] UNBR. Decizia Comisiei Permanente privind începerea anului I de pregătire profesională inițială

7 feb. 2023
Vizualizari: 387

Update: Repartizarea cursanților

Institutul Național Pentru Pregătirea Și Perfecționarea Avocaților (INPPA) informează despre constituirea grupelor anului 1 de formare profesională inițială, pentru avocații stagiari înscriși pe tabloul avocaților ținut de barouri până la data 30 ianuarie 2023.

Avocații stagiari care nu se regăsesc în lista repartizării, sunt invitați să contacteze serviciul secretariat al INPPA, la adresa de email office@inppa.ro sau la telefon.

Repartizarea pe grupe a cursanților se poate accesa la sursa informației.

Sursa informației


Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) informează despre decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 453/2022 privind începerea anului I de pregătire profesională inițială.

Redăm, în continuare, prevederile Hotărârii Comisiei Permanente a UNBR:

Art. 1 – (1) Activitățile de formare aferente anului I de pregătire profesională inițială – ciclul 2023 vor începe la data 6 februarie 2023 și se vor încheia la data de 24 septembrie 2023.

(2) Vor fi luați în evidențele INPPA și ale structurilor teritoriale ale INPPA, cu titlul de cursanți ai anului I al INPPA, avocații stagiari înscriși pe tabloul avocaților până la data de referință de 30 ianuarie 2023, inclusiv. În cazul în care nu sunt întrunite condițiile prevăzute de art. 39 alin. (2) al Regulamentului de organizare și funcționare a INPPA pentru organizarea unei serii suplimentare de cursanți, avocații stagiari înscriși în tabloul avocaților după această dată vor fi înmatriculați în anul I conform prevederilor art. 39 alin. (4) al aceluiași Regulament. Nu se admit cereri de efectuare în paralel, a activităților de formare inițială la anul I si II.

(3) În limitele calendaristice prevăzute la alin. (1), structurile INPPA au posibilitatea de a programa activitățile de formare în raport de disponibilitatea formatorilor.

(4) Se stabilește data de 30 aprilie 2023 ca dată de referință pentru determinarea numărului de candidați admiși la examenul de admitere în profesie ca avocați stagiari și înscriși în tabloul avocaților după data de referință prevăzută la alin. (2), în vederea aplicării, dacă va fi cazul, a dispozițiilor art. 39 alin. (2) din Regulamentul de organizare și funcționare a INPPA privind organizarea 2 unei a II-a serii de cursanți la anul I. În cazul organizării unei a II-a serii, cursanții acesteia vor începe activitatea la data de 6 mai 2023.

Art. 2 – Activitățile de formare inițială vor începe, în toate structurile INPPA, cu disciplina Organizarea și etica profesiei de avocat.

Art. 3 – Taxa de școlarizare aferentă anului I de pregătire profesională inițială este de 500 lei și va fi achitată până la data de 5 martie 2023, sub sancțiunea aplicării dispozițiilor art. 52 alin. (3) din Regulamentul de organizare și funcționare a INPPA privind întreruperea studiilor.

Art. 4 – Prezenta hotărâre se comunică UNBR, structurilor INPPA și se publică pe site-ul www.inppa.ro.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și UNBR. Decizia Consiliului pentru creșterea pensiilor pentru avocați

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
[UPDATE: Repartizarea cursanților] UNBR. Decizia Comisiei Permanente privind începerea anului I de pregătire profesională inițială was last modified: februarie 7th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: