[UPDATE: „Cuvânt-înainte” rostit de Președintele UNBR] UNBR. Conferința cu tema „Vulnerabilități actuale ale profesiei de avocat: cauze și remedii”

2 iun. 2021
Vizualizari: 474
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 29 mai 2021: „Cuvânt-înainte” rostit de Președintele UNBR

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat „Cuvântul-înainte” rostit de domnul avocat dr. Traian Briciu, Președintele UNBR, la deschiderea Conferinței „Vulnerabilități ale profesiei de avocat. Cauze și remedii”.

Redăm, în continuare, un extras al discursului:

„Stimați invitați,

Încă de la început, doresc să precizez că întâlnirea de astăzi are ca scop nu numai conștientizarea vulnerabilităților cu care se confruntă profesia de avocat, ci mai ales găsirea unor soluții pentru a reface echilibrul dintre acuzare și apărare, care în ultima vreme a fost serios afectat, în detrimentul justiției și al statului de drept.

Lăsând la o parte orgoliile profesionale, trebuie să recunoaștem că nu putem avea justiție de încredere și performantă unii fără alții: judecătoriprocuroriavocați și toate celelalte profesii juridice. Avem un scop comun: justiție pentru toți oamenii, inclusiv pentru cei vinovați. Pentru ca ADEVӐRUL să iasă la suprafață, este nevoie de egalitate de arme între acuzare și apărare. Altfel, vom avea numai «adevărul» cuiva sau altcuiva.

În continuare, mă voi referi la cauzele acestui dezechilibru și efectele sale într-o dimensiune internațională, deoarece problemele cu care ne confruntăm nu sunt autohtone, ci apasă pe avocatura europeană și nu numai. Prin această abordare, doresc să subliniez faptul că nu arătăm cu degetul către nicio profesie din sistemul judiciar, întrucât cauzele cu care se confruntă avocatura nu au o origine internă, ci este vorba de un trend mondial, în care cu toții suntem expuși, mai ales cetățenii. Însă, prin dialog, putem găsi soluții și în plan intern. (…)”.

Pentru discursul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 27 mai 2021: Transmisie LIVE

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) va transmite live conferința cu tema „Vulnerabilități actuale ale profesiei de avocat: cauze și remedii”, care va avea loc pe 29 mai 2021, în format față în față, de la ora 10:30, la Hotel Intercontinental din București – Sala Rondă.

Astfel, evenimentul va fi transmis LIVE pe site-ul UNBR.ro/live și pe Facebook.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Sursa informației


Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Baroul București au lansat o invitație de participare la conferința cu tema „Vulnerabilități actuale ale profesiei de avocat: cauze și remedii”, care va avea loc pe 29 mai 2021, în format față în față, de la ora 10:30, la Hotel Intercontinental din București – Sala Rondă.

Astfel, obiectivul conferinței este de a crea un hub de comunicare în interiorul sistemul judiciar pentru a identifica și a găsi soluții la problemele care amenință echilibrul egalității de arme între apărare și acuzare, având scopul de a dezbate, din perspective diferite, justiția și transformările din societate.

De asemenea, în cadrul conferinței vor fi dezbătute următoarele teme:

− De ce este necesară o Convenție Europeană a Drepturilor Avocaților;

− Rolul avocatului în sistemul de justiție. Ce se înțelege astăzi prin partener indispensabil al justiției?

− Demarcația dintre acțiunile avocatului în exercitarea profesiei și acțiunile clientului său;

− Audierea ca martori a avocaților în dosarele îndreptate împotriva clienților lor/Audierea ca martor a judecătorului și a avocatului părții adverse;

− Imunitatea pledoariei: concept și garanții în reglementări interne și internaționale; răspunderea avocatului pentru opiniile exprimate în dosar;

− Evaluarea și reglementarea onorariilor avocaților în cadrul sistemului judiciar, ca formă de presiune;

− Vulnerabilități și garanții ale independenței în exercitarea profesiei de avocat;

− Jurisprudența CtEDO și CJUE privind libertatea exercitării profesiei de avocat.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Rezoluția adoptată de Federația Barourilor Europene] UNBR. Punctul de vedere al Comisiei Permanente privind cererea de „apărare a independenței autorității judecătorești în ansamblul său”

[UPDATE: „Cuvânt-înainte” rostit de Președintele UNBR] UNBR. Conferința cu tema „Vulnerabilități actuale ale profesiei de avocat: cauze și remedii” was last modified: iunie 2nd, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: