[UPDATE: Lege promulgată] UNBR. Competențe sporite pentru avocați

24 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
587 views

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 23 septembrie 2020: Lege promulgată

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat referitor la promulgarea Legii privind modificarea și completarea unor acte normative, respectiv a Legii nr. 26/1990, a Legii nr. 129/2019, a Legii nr. 290/2004 și a Legii nr. 119/1996.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Prin aceste modificări și completări, solicitările de eliberare a cazierelor judiciare și actelor de stare civilă se pot face și prin avocați.

Redăm, în continuare, principalele modificări:

„- În absența comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociației familiale, semnătura acestuia poate fi înlocuită prin prezentarea la Registrul Comerțului, de către avocat a împuternicirii avocațiale care conține semnătura clientului;

– Declarația privind beneficiarul real al persoanei juridice se poate da în fața reprezentantului oficiului registrului comerțului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, având dată certă, dată de notarul public ori atestată de avocat;

– Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita și prin împuterniciții acestora, în țară, de către avocatul persoanei fizice în baza împuternicirii avocațiale emise cu respectarea prevederilor Legii nr. 51/1995;

– Certificatele de stare civilă se pot elibera și altor persoane împuternicite prin procură specială, precum și avocaților împuterniciți de către titulari sau de către reprezentanții legali ai acestora, în baza împuternicirii avocațiale.”

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat privind Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte normative, care conferă competențe sporite pentru avocați.

Astfel, Camera Deputaților a votat ca for decizional proiectul legislativ de includere expresă a avocaților în corpul profesioniștilor care pot atesta înscrisuri în materie comercială, eliberare certificate de cazier judiciar și de stare civilă.

De asemenea, avocatul va putea să semneze în locul anumitor comercianți, în ceea ce privește relațiile cu Registrul Comerțului, iar cu privire la solicitarea unor înscrisuri, precum cazierul judiciar sau acte de stare civilă, acestea vor putea fi eliberate și avocatului.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

În privința actelor de stare civilă, proiectul adoptat de Parlament prevede că certificatele de stare civilă se pot elibera și avocaților împuterniciți de către titulari sau de către reprezentanți legali ai acestora în baza împuternicirii avocațiale.

Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte normative poate fi vizualizat aici.

[UPDATE: Lege promulgată] UNBR. Competențe sporite pentru avocați was last modified: septembrie 24th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter