UNBR. Colocviul franco-român din 08 octombrie 2019 prilejuit de celebrarea Zilelor francofoniei

9 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 94

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.unbr.ro), UNBR a publicat un comunicat privind Colocviul franco-român, prilejuit de celebrarea Zilelor francofoniei. Colocviul a fost organizat de Conseil National des Barreaux și de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Au fost susținute prelegeri de către: av. Traian Cornel Briciu, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, av. Christiane Feral Schuhl, Președintele Conseil National des Barreaux, av. Călin Andrei Zamfirescu, Președinte de Onoare al Uniunii Naționale a Barourilor din România, av. Paul – Albert Iweins, fost Președinte al Conseil National des Barreaux, av. Philippe Klein, membru al Comitetului de Afaceri Europene și Internaționale al Conseil National des Barreaux, Paul Pop, avocat în cadrul Baroului București, av. Thierry Wickers, fost Președinte al Conseil National des Barreaux, Corneliu Liviu Popescu, avocat în cadrul Baroului București și în cadrul Baroului din Paris, av. Vincent Maurel, Decan al Baroului Hauts-de-Seine, Dana Gruia Dufaut, avocat în cadrul Baroului București și în cadrul Baroului din Paris, av. Eric Le Quellenec, membru al Consiliului Ordinului Baroului din Paris, av. Louis-Bernard Buchman, Președintele Comitetului de Afaceri Europene și Internaționale al Conseil National des Barreaux, av. Paul Riqier, fost decan al Baroului Versailles și av. Dominique Marcot, fost decan al Baroului Pontoise.

Conform programei organizatorice, dezbaterile care au avut loc au fost concentrate pe subiecte precum:
– Cadrul instituțional al profesiei de avocat din Franța și România
– Provocările profesiei de avocat în România și Franța
– Secretul profesional
– Legaltech și profesia de avocat.

Colocviul s-a bucurat de prezența avocaților străini, respectiv francezi, din barourile: Paris, Versailles, Pontoise, Hauts-de-Seine, Lyon, Strasbourg, Saint-Malo care, alături de colegii români din barourile: Argeș, Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Timiș, Vâlcea au schimbat informații în cadrul prezentărilor susținute în cadrul colocviului.

Pe lângă aceștia, la eveniment au participat și:

– Narcisa-Iulia Dumbrăvescu, decanul Baroului Vâlcea;
– Ioana Luminița, decanul Baroului Argeș;
– Cătălin Gabriel Filișan, decanul Baroului Constanța.

În cadrul lucrărilor colocviului au fost semnate convențiile de înfrățire dintre barourile Constanța și Hauts-de-Seine și dintre barourile Timiș și Strasbourg.

La finalul colocviului a avut loc inaugurarea expoziției „Franța și Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, în cadrul căreia domnul Linos-Alexandre Sicilianos, Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului a susținut o prelegere cu privire la rolului avocatului în funcționarea Curții Europene a Drepturilor Omului.

La eveniment a fost prezent și Excelența Sa dl. Luca Niculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză, însoțit de domnul Dragoș-Nicolae Dumitru, magistratul român de legătură în Republica Franceză.

 

Pentru a vizualiza comunicatul, accesați sursa informației.

Sursa informației

UNBR. Colocviul franco-român din 08 octombrie 2019 prilejuit de celebrarea Zilelor francofoniei was last modified: octombrie 9th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter