UNBR. Asociația Pro Refugiu selectează avocat

12 apr. 2018
Vizualizari: 744

Potrivit unui anunț, Asociația Pro Refugiu, în parteneriat cu Uniunea Națională a Barourilor din România, intenționează a selecta un avocat, care să fie implicat în implementarea anumitor activități ale proiectului transnațional Pro Victims Justice through an Enhanced Rights Protection and Stakeholders Cooperation, implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, Programul Justiție.

Asociația Pro Refugiu (www.prorefugiu.org) este o organizație non-guvernamentală cu sediul în București, al cărui obiectiv principal constă în protejarea, promovarea drepturilor victimelor infracțiunilor, asistență juridică, training-uri pentru specialiștii în drept, elaborare de studii în domeniul protecției drepturilor victimelor, al fenomenului migrație și trafic de persoane.

De asemenea, organizația este membră a EU Civil Society Platform against Trafficking in Human Beings, FRANET (rețeaua Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene), Global Alliance against Trafficking in Women. Organizația cooperează cu multiple instituții, ONG-uri din România, precum și din alte state ale Uniunii Europene.

 

Obiectivele principale ale proiectului constau în:

– elaborarea și promovarea de metode, instrumente, pentru a se asigura o furnizare corespunzatoare a asistenței, pentru ca victimele infracțiunilor să își cunoască drepturile și procedurile de parcurs în momentul accesului la sistemul judiciar, încă de la primul contact cu autoritățile, până la finalul procesului penal;

– consolidarea poziției victimei în cadrul procesului, prin efectuare schimb de bune practici, de expertiză între specialiștii provenind din țările implicate în proiect.

 

Asociația Pro Refugiu intenționează a selecta un avocat, care să fie implicat în implementarea anumitor activități ale proiectului, sub directa coordonare a echipei:

1. Elaborarea unei Secțiuni a Broșurii informative privind drepturile victimelor infracțiunilor.

Broșura va consta în prezentarea procedurilor juridice (cu utilizarea unei terminologii ușor de înțeles/lecturat de către orice persoană care nu deține studii juridice), pe care victimele infracțiunilor trebuie să le parcurga în calitate de părți în cadrul procesului penal în România, Bulgaria, Germania și Suedia.

Astfel, secțiunea pe care o va elabora avocatul român va viza doar procedurile din România, va avea un total de 5 pagini, Times New Roman, 12 font, single space. Secțiunea cuprinzând cele 5 pagini va fi elaborată de către avocat în limba română și tradusă în limba engleză.

În cadrul procesului de elaborare a acestei secțiuni cuprinzând procedurile din România, avocatul își va desfășura activitatea sub directa coordonare a expertului coordonator al Asociației Pro Refugiu. Avocatul va trebui să transmită materialul scris elaborat în limba română și în limba engleză, pe e-mail office@prorefugiu.org, către Asociatia Pro Refugiu, până cel târziu la data de 15 mai 2018 (acest termen nu se poate prelungi).

Suma maximă care poate fi acordată avocatului pentru elaborarea acestui material în limbile română și engleză este de 1.620 Euro (180 Euro/zi x 9 zile). Plata se va efectua în echivalentul în Lei, calculați la cursul infoeuro al Comisiei Europene aferent lunii în care se va efectua respectiva plată.

http://ec.europa.eu/budget/contracts_grants/info_contracts/inforeuro/index_en.cfm

 

2. Participare în calitate de Trainer la training-ul multi-disciplinar care va fi organizat, de către Asociația Pro Refugiu, în februarie 2019. La eveniment se estimează un număr de 45 participanți din România (avocați, procurori, judecători, psihologi, asistenți sociali).

Evenimentul va avea o durată de 2 zile și va fi organizat la București. Tematica va consta în abordarea într-o manieră multi-disciplinară a aspectelor ce țin de îmbunătățirea asistenței juridice, sociale și psihologice acordate victimelor infracțiunilor, drepturile victimelor în procesul penal, evitarea re-traumatizării, rolul cooperării multi-disciplinare în asistența victimelor.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Avocatul va elabora, sub directa coordonare a Asociației Pro Refugiu, o prezentare privind drepturile victimelor în procesul penal și, de asemenea, 4 studii de caz pe problematica protecției drepturilor victimelor infracțiunilor, acordarea de compensații financiare, materiale care vor fi dezbătute într-o manieră interactivă în cadrul sesiunilor plenare și a grupurilor de lucru care vor avea loc pe durata training-ului.

Prezentarea privind drepturile victimelor infracțiunilor va consta într-un material elaborat doar în limba română, în format Word, 5 pagini (Times New Roman, 12 font, single space). Pentru prezentarea informației se poate utiliza adițional și un Power Point (în care să se regăsească informația din documentul Word).

Fiecare studiu de caz va avea 1 pagină, Word, Times New Roman, 12 font, single space, elaborat în limba română. Fiecare studiu de caz va cuprinde o prezentare a situației de fapt și setul de întrebări care trebuie discutate împreună cu participanții la training.

Avocatul va transmite pe e-mail office@prorefugiu.org, către Asociația Pro Refugiu, toate materialele care vor fi elaborate pentru training, până la data de 20 decembrie 2018.

Suma maximă care poate fi acordată avocatului pentru elaborarea acestor materiale în limba română și pentru participarea la training este de 1.620 Euro (180 Euro/zi x 9 zile). Plata se va efectua în echivalentul în Lei calculați la cursul infoeuro al Comisiei Europene aferent lunii în care se va efectua respectiva plată.

http://ec.europa.eu/budget/contracts_grants/info_contracts/inforeuro/index_en.cfm

De asemenea, avocatul va elabora toate materialele pentru training, sub coordonarea Asociației Pro Refugiu.

Pe durata elaborării tuturor materialelor, avocatul va păstra un dialog constant cu Asociația Pro Refugiu și, în măsura în care coordonatorul proiectului va considera necesar, se vor organiza și întâlniri periodice cu avocatul selectat pe durata procesului de elaborare a publicațiilor.

 

Criteriile aferente selecției:

1. avocat specializat în drept penal. Avocat definitiv din Baroul București;

2. experiență anterioară (perioada 2014-2018) în proiecte cu finanțare europeană;

3. experiență anterioară în susținere de training-uri (în calitate de trainer/formator), elaborare de publicații juridice în domeniul dreptului penal (perioada 2014-2018);

4. foarte bune cunoștiințe de limba engleză (nivel C1-C2, nivel avansat). În măsura în care deține un certificat privind competențele lingvistice de limba engleză, avocatul poate transmite și acest document, alături de CV și de scrisoarea de intenție;

5. bune abilități de comunicare, flexibilitate, capacitate de lucru în echipă.

 

Procedura de selecție:

1. Trimiterea de către candidați a unui CV și a unei scrisori de intenție în limba română – până la data de 13 aprilie 2018. Documentele trebuie trimise utilizând concomitent cele 2 adrese de e-mail: unbr@unbr.ro și office@prorefugiu.org.

Din CV trebuie să rezulte informații detaliate privind proiectele cu finanțare europeană, în care fiecare candidat a fost implicat în perioada 2014-2018, date privind publicațiile juridice elaborate până în prezent, training-urile la care a participat în calitate de trainer/formator.

2. Interviu realizat în data de 19 aprilie 2018, la biroul coordonatorul proiectului – Asociația Pro Refugiu (strada C.A. Rosetti nr. 17, București).

3. Informarea, în data de 20 aprilie 2018, pe e-mail, a candidatului admis și a candidaților respinși.

 

Pentru publicațiile elaborate în cadrul proiectului, se va încheia contract drepturi de autor.

Sursa informației

UNBR. Asociația Pro Refugiu selectează avocat was last modified: aprilie 12th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: