Comisia UNBR lansează un apel privind protejarea secretului profesional al avocatului în lumina proiectului Codului de procedură fiscală

3 apr. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 789

Despre

  • Apel al Comisiei UNBR
  • Proiectul Codului de procedură fiscală
  • Secretul profesional al avocaților

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe site-ul UNBR a fost publicată o solicitare prin care sunt invitate toate barourile din România să sprijine Hotărârea Comisiei Permanente UNBR de a adresa un apel către Comisiile juridice ale Senatului României și Camerei Deputaților, precum și tuturor avocaților parlamentari, senatori sau deputați, pentru a elimina dispozițiile proiectului Codului de procedură fiscală, aprobat de Guvern în ședința din 25 martie 2015, referitoare la obligația avocaților de a informa zilnic ANAF în legătură cu operațiunile ce depășesc echivalentul în lei a 5.000 de €, despre care „au luat la cunoștință cu ocazia desfășurării activității”.

Autorii acestei solicitări consideră că aceste prevederi încalcă grav secretul profesional, deoarece obligația de a raporta către ANAF a operațiunilor ce depășesc un anumit plafon valoric „transformă avocații în agenți administrativi și știrbește grav independența profesională a avocatului”.

Contenciosul administrativ roman Rarincescu

Conform apelului, corpul profesional al avocaților anunță că nu acceptă să raporteze zilnic informații organelor fiscale, cu încălcarea flagrantă a dispozițiilor legale specifice privind secretul profesional, într-un un domeniu ce vizează viața privată a clienților ori secretul comercial al afacerilor.

În apelul lansat este considerată „necesară eliminarea din categoria celor obligați de a face astfel de raportări a avocaților, care altfel sunt puși în situația de a furniza informații în privința clienților cu privire la date despre care au luat cunoștință în exercitarea activității lor”.

Proiectul Codului de procedură fiscală a fost aprobat de Guvern în ședința din 25 martie 2015 și se află în procedură parlamentară la Senat.

Pentru a citi în întregime apelul Comisiei UNBR, accesați documentul publicat pe site-ul oficial UNBR.

Comisia UNBR lansează un apel privind protejarea secretului profesional al avocatului în lumina proiectului Codului de procedură fiscală was last modified: aprilie 3rd, 2015 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter