UNBR. Adoptarea Proiectului de lege privind abrogarea art. 1 din O.U.G. nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice

22 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 230

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat privind adoptarea, de către Senat, a Proiectului de lege pentru abrogarea articolului 1 din O.U.G. nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

Astfel, dispoziția abrogată prevede că autoritățile și instituțiile publice nu pot achiziționa servicii juridice decât în situații temeinic justificate, atunci când acestea nu pot fi asigurate de către juriștii angajați.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

De asemenea, acest demers reprezintă o modificare reparatorie necesară față de reglementarea din O.U.G. nr. 26/2012, vădit neconstituțională, prin care este îngrădit dreptul la avocat al oricărei persoane fizice sau juridice, garantat în art. 24 din Constituție.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și UNBR. Adoptarea Proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților

UNBR. Adoptarea Proiectului de lege privind abrogarea art. 1 din O.U.G. nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice was last modified: octombrie 22nd, 2020 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter