UNBR. Adoptarea Proiectului de lege privind abrogarea art. 1 din O.U.G. nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice

22 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 447

Potrivit paginii oficiale (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat privind adoptarea, de către Senat, a Proiectului de lege pentru abrogarea articolului 1 din O.U.G. nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

Astfel, dispoziția abrogată prevede că autoritățile și instituțiile publice nu pot achiziționa servicii juridice decât în situații temeinic justificate, atunci când acestea nu pot fi asigurate de către juriștii angajați.

De asemenea, acest demers reprezintă o modificare reparatorie necesară față de reglementarea din O.U.G. nr. 26/2012, vădit neconstituțională, prin care este îngrădit dreptul la avocat al oricărei persoane fizice sau juridice, garantat în art. 24 din Constituție.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

🔔Vezi și UNBR. Adoptarea Proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților

UNBR. Adoptarea Proiectului de lege privind abrogarea art. 1 din O.U.G. nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice was last modified: octombrie 22nd, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter