UNBR. Adoptarea Proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților

22 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 212

Potrivit paginii oficiale (www.unbr.ro), Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat un comunicat privind adoptarea, de către Camera Deputaților, a Proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților.

Astfel, conform proiectului, vârsta standard de pensionare va fi redusă cu 15 ani pentru persoanele cu handicap grav care au realizat cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare în condiții de handicap preexistent calității de asigurat.

Inițial, proiectul prevedea reducerea vârstei de pensionare în mod diferențiat, în funcție de încadrarea în gradul de handicap, dar a fost respins de Senat, ca prim for sesizat.

De asemenea, în prezent, textul legii este depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii.

Propunerea legislativă poate fi consultată aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Sursa informației

🔔Vezi și UNBR. Propunerea legislativă privind modificarea legilor profesiei de avocat, notar, consilier juridic și executor judecătoresc

UNBR. Adoptarea Proiectului de lege pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților was last modified: octombrie 22nd, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter