UNBR a fost solicitată de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) să acorde sprijin în vederea realizării unui sondaj de opinie în rândul avocaților

5 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 340

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 4 februarie 2019, Uniunea Națională a Barourilor din România a fost solicitată de către Consiliul Barourilor Europene (CCBE) să acorde sprijin în vederea realizării unui sondaj de opinie în rândul avocaților.

Astfel, acest sondaj de opinie a fost inițiat de Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (ENCJ) în cooperare cu CCBE. Rețeaua cuprinde Consilii Judiciare sau organisme similare care asigură responsabilitatea finală pentru sprijinul puterii judecătorești în administrarea liberă a justiției.

Inteligența artificială în materie penală

La fiecare doi ani, ENCJ organizează un sondaj de opinie în rândul judecătorilor în legătură cu percepția independenței judecătorilor în țările lor de origine.

Sondajul oferă o excelentă privire asupra presiunilor resimțite de judecători în activitatea lor și reprezintă o privire critică asupra funcționării Consiliilor și a altor autorități judiciare. ENCJ consideră că avocații pot oferi un tablou relevant al independenței judecătorilor. Din acest motiv, ENCJ a solicitat CCBE să coordoneze un sondaj de opinie în rândul avocaților.

Totodată, pentru a permite sistemelor judiciare să își îmbunătățească activitatea, acestea au nevoie de opinia avocaților, care se află plasați în mod ideal pentru a oferi un punct de vedere critic asupra modului în care ei percep independența judecătorilor. Rezultatele sondajului vor fi publicate în cadrul Raportului ENCJ asupra independenței judecătorilor, alături de rezultatele sondajului trimis judecătorilor.

Delegațiile membre ale CCBE sunt rugate să transmită link-ul către acest sondaj avocaților din țara lor și să publice sondajul pe site-urile lor ori să îl include în buletinele informative. Sondajul de opinie va lua sfârșit la finele lunii martie.

Ținând cont de faptul că acest chestionar este on-line, CCBE va primi automat răspunsurile, care vor rămâne anonime, fără a fi necesară implicarea organismelor profesionale la nivel național. Rezultatele vor fi comunicate către ENCJ de către CCBE.

Pentru mai multe detalii:

link-ul pentru sondaj poate fi accesat aici: https://fr.surveymonkey.com/r/BKVK8SW;

mesajul CCBE original poate fi accesat aici.

Sursa informației

UNBR a fost solicitată de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) să acorde sprijin în vederea realizării unui sondaj de opinie în rândul avocaților was last modified: februarie 6th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter