Un român câştigă Premiul Nobel Junior

17 sept. 2019
Vizualizari: 675

Deschidem Revista din această seară cu reușita unui tânăr din România, absolvent al Universității Manchester.

„Ștefan Pricopie, un student român care a absolvit Universitatea Manchester, a câștigat Global Undergraduate Awards 2019, cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie”, notează Libertatea.

„Peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Premiul Nobel Junior 2019. (…) În vârstă de 22 de ani, Ștefan Pricopie a absolvit în iunie 2019 cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie. Teza lui de disertație se intitulează «Public Education and Brain Drain» și este cea pentru care a primit Premiul Nobel Junior. Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA”, mai arată Libertatea.

România ar putea avea în curând un nou ambasador al SUA la București.

„Omul de afaceri de origine română, Adrian Zuckerman, va fi audiat miercuri, 18 septembrie, de comisia de politică extrenă a Senatului american. Președintele american, Donald Trump, a trimis Senatului propunerea de numire a lui Zuckerman ca ambasador la București la sfârșitul lunii iulie. (…) Adrian Zuckerman a emigrat cu familia în SUA când avea 10 ani. Este avocat și vorbește fluent limba română”, scrie Cotidianul.

Senatul a adoptat tacit, în ședința plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative în domeniul electoral, prin care se stabilește că nu pot fi aleși în demnitatea de membru al guvernului, europarlamentar, președinte al României, parlamentar, primar, consilier local și consilier județean persoanele care „au suferit condamnări penale“.

„Termenul pentru dezbatere și vot în Senat – prima cameră sesizată în acest caz – s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanței a fost citită, miercuri, în plen, de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu”, notează Adevărul citând Agerpres.

„Inițiatorii, un grup de parlamentari PMP, atrag atenția în expunerea de motive asupra caracterului eterogen al condițiilor de acces la cele mai de seamă demnități publice și propun o reglementare unitară, în sensul că nu pot aleși în demnitățile menționate persoanele care au suferit condamnări penale. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz”, mai arată Adevărul.

Presa mai scrie azi că ALDE rămâne fără grup parlamentar la Camera Deputaților.

„Deputații ALDE care au acceptat funcții în guvernul PSD și-au dat demisia luni din grupul ALDE de la Camera Deputaților, lăsând astfel partidul fără numărul necesar de deputați pentru a avea un grup parlamentar. Tot luni, a fost respinsă la Senat formarea unui grup mixt, cerută de Tăriceanu. Marian Cucșa, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu, Ion Cupă și Mihai Niță și-au depus demisiile din grupul ALDE de la Camera Deputaților. Astfel, grupul parlamentar al ALDE nu mai există, deoarece doar nouă din cei 14 rămași au fost aleși pe listele ALDE, în 2016. (…) La Senat, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost blocat să formeze un grup parlamentar mixt, denumit «Democrația» și format din senatori neafiliați, plecați din ALDE și PSD. Și la Senat, grupul ALDE s-a desființat”, se arată pe site-ul Radio Europa Liberă.

Grațiela Gavrilescu și-a anunțat luni seara, demisia din Grupul ALDE din Camera Deputaților, vorbind despre o „execuție politică”.

„Vreau să vă transmit tuturor, dar în primul rând simpatizanților și votanților ALDE, faptul că eu rămân în ALDE. Eu, astăzi, am demisionat din Grupul ALDE din Camera Deputaților și sunt deputat neafiliat, urmare unei hotărâri luate sub deviza unei execuții politice de către un Birou Politic Executiv, întrunit ad-hoc. Au hotărât…radierea mea din baza de date ALDE! Am considerat că, radiată fiind, pot să mă retrag, pentru moment, din Grupul ALDE, să îmi continui demersurile în instanță”, afirmă Grațiela Gavrilescu, într-o postare pe Facebook, scrie News.ro.

„ALDE a anunțat vineri excluderea din partid a lui Teodor Meleșcanu, ales președinte al Senatului cu susținerea PSD, și a celor care au acceptat să fie nominalizați miniștri: Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu. De asemenea, au fost dizolvate organizații ALDE pe care aceștia le conduceau”, mai notează News.ro.

„Avocatul Poporului, Renate Weber, a emis o serie de recomandări pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, printre care se numără și montarea de radare fixe în zonele intens circulate. Totodată, instituția recomandă introducerea în programa școlară a educației rutiere”, scrie azi Cotidianul.

News.ro mai scrie azi despre un jaf la Casa de Pensii Timiș.

„Persoane necunoscute au pătruns în Casa de Pensii Timiș și, cu ajutorul unor extinctoare, au spart două seifuri din care au furat aproximativ 50.000 de euro. Instituția este închisă cel puțin până la orele prânzului, pentru ca polițiștii să facă cercetările la fața locului”, notează News.ro.

 

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Un român câștigă Premiul Nobel Junior was last modified: septembrie 17th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: