Un nou record negativ: 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19

13 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 180

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

România stabilește record după record cu privire la numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

„Autoritățile au anunțat joi 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 2.860 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 12.08.2020 (10:00) – 13.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 53 de decese (32 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București”, notează Știrile Transilvaniei.

Inteligența artificială în materie penală

Dacă unii lideri politici vorbesc despre o posibilă amânare a alegerilor locale, Guvernul PNL caută să impună o serie de măsuri care să asigure organizarea alegerilor în condiții de siguranță sanitară. În raportul transmis de premierul Ludovic Orban, miercuri, Parlamentului, care conține planul de acțiuni al Guvernului pentru alegerile locale din 27 septembrie și pentru deschiderea anului școlar pe 14 septembrie, este prevăzută recomandarea ca persoanele de peste 65 de ani să voteze în anumite intervale orare.

„Pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, aflate în categoria de risc înalt, s-au recomandat următoarele: asigurarea accesului prioritar al acestor persoane în secțiile de vot, prin crearea unor intervale orare dedicate; crearea condițiilor de vot pentru persoane care nu se pot deplasa astfel încât votarea să se efectueze în condiții sigure: organizatorii care însoțesc urna mobilă trebuie să poarte mască,  mănuși ce trebuie schimbate după fiecare vizită, se evită intrarea în domiciliul votantului sau, dacă acest lucru, este necesar se va păstra distanța fizică de 1,5 m și se va staționa un timp limitat sub 15 minute; în cazul persoanelor internate, votul cu urna mobilă va fi asigurat cu implementarea măsurilor specifice (purtarea echipamentului de protecție conform cu recomandările personalului medical al secției respective); evitarea prezenței îndelungate a acestor categorii de persoane la instruiri, în calitate de membri ai comisiilor de vot, observatori etc.”, se arată în documentul Executivului, scrie News.ro.

„Candidatul ALDE la Primăria Capitalei Călin Popescu Tăriceanu a declarat că planul Guvernului prin care la alegerile locale vrea să fixeze intervale orare în care persoanele peste 65 de ani să poată vota este absolut neconstituțională”, mai notează News.ro.

„Este soluția pe care Iohannis și Orban au găsit-o pentru a neutraliza nemulțumirea pensionarilor după refuzul lor de a le mări pensiile conform legii”, a adăugat Tăriceanu, scrie News.ro.

Presa mai scrie că Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică.

„De la data intrării în vigoare a legii se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participațiilor statului la companiile și societățile naționale, la bănci, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de participație deținută, conform actului normative. (…) Liberalii au contestat această lege la CCR, încă sesizarea a fost respinsă”, notează  Agerpres.

Primăria Gornet, care a obținut la Curtea de Apel București (CAB) anularea ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) privind intrarea în carantină a unui sat component, renunță la recursul formulat împotriva sentinței inițiale, motivând că localnicii vor formula acțiuni în pretenții personale (colective) împotriva DSU.

Potrivit datelor transmise către Agerpres, joi, de avocatul Bogdan Dumitru, care a reprezentat autoritățile locale din Gornet în instanță, „o adresă privind renunțarea la judecarea cererii de recurs formulate împotriva sentinței pronunțate de CAB a fost depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție”.

„Motivul renunțării la judecarea cererii de recurs îl reprezintă faptul că locuitorii satului Gornet înțeleg să formuleze acțiuni în pretenții personale (colective) împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), după rămânerea definitivă a sentinței pronunțate de CAB, se arată în documentul citat”, mai scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Un nou record negativ: 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 was last modified: august 13th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter