Un nou program pentru investiţii locale

11 aug. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 400

Pentru a finanța proiectele de infrastructură rurală, coaliția de guvernare dorește să elaboreze un nou program pe modelul PNDL. Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că în ședința coaliției de guvernare s-a decis demararea noului program de investiții pentru comunitățile locale, care se va derula după modelul PNDL.

„«Am decis în coaliție, după discuții prealabile în Biroul Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale în cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei. Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă și canal, dar și extinderea rețelelor de gaz. Partidul Național Liberal a promis gazul românesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv», a scris Ludovic Orban, miercuri, pe Facebook, notează Agerpres.

Cristina Prună (USR PLUS), vicepreședinte al Camerei Deputaților, critică intenția PNL de a elabora noul plan de investiții.

„A început să se vorbească din nou de PNDL-uri și alte concepte pesediste de mituit primarii. Vreau să ne aducem cu toții aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Ce reprezintă de fapt acest PNDL? Sume astronomice din taxele și impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în școli sau becuri de 2.000 de euro. Vă mai amintiți de faimoasele investigații jurnalistice în fața cărora ne-am crucit cu toții? E scandalos să nu fi învățat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noștri neputincioși. Acum, în ședințele PNL se vorbește de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de «dezvoltare locală»”, scrie Cristina Prună, pe Facebook, mai arată Agerpres.

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) rămâne în atenția mass-media. Ministrul Justiției, Stelian Ion, declară, într-un interviu la RFI, că simte o presiune, întrebat dacă există o ofensivă împotriva sa pe tema desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Aș putea spune că simt presiunea asta, dar avantajul meu este acela că nu mi-am dorit în mod special să dețin această funcție, nu voi face compromisuri de natură să regret la un moment dat, doar pentru a păstra funcția (…), voi face exact ce îmi dictează conștiința și ceea ce cred că este corect pentru justiție”, a spus ministrul Stelian Ion, scrie România liberă.

„Criticat de președintele Klaus Iohannis că nu a găsit «calea potrivită» pentru desființarea SIIJ, Stelian Ion afirmă că UDMR-ul este cel care trebuie criticat și dă de înțeles că o implicare a șefului statului în deblocarea situației ar fi binevenită. Ministrul Justiției declară că «nu este în regulă doar să mimăm că facem reforme sau să mimăm că desființăm o secție, dar păstrăm efectiv mecanismele create în 2017 de Liviu Dragnea». Stelian Ion atrage atenția că «discuția nu mai este acum despre desființarea SIIJ, ci despre DNA» și se arată convins că Secția Specială va fi desființată”, mai notează România liberă.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță că în coaliția de guvernare s-a agreat soluția acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează de acum înainte anti-COVID-19.

„«În ceea ce privește măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă și anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo și urmează să vedem posibilitățile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate», a declarat Ioana Mihăilă. «Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson», a precizat ministrul Ioana Mihăilă”, scrie Libertatea.

Hipersensibilitatea la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele 4 vaccinuri aprobate, transmit, luni, reprezentanții CNCAV.

„Trebuie să amâne vaccinarea și persoanele care au o infecție sau o afecțiune febrilă. Hipersensibilitatea la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, spun cei de la CNCAV, în ceea ce privește contraindicațiile vaccinurilor împotriva coronavirusului. Potrivit CNCAV, și cei care urmează un tratament cu anticoagulante sau care au trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare se pot vaccina”, scrie România liberă.

În finalul Revistei vă invităm la un nou festival de film documentar. Între 20 și 29 august, la Râșnov, se desfășoară Festivalul de Film și Istorii Râșnov.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Agerpres, „selecția finală cuprinde 13 filme din zece țări, care vor concura pentru Premiul Publicului, Premiul Juriului Profesionist și Premiul Juriului de Liceeni.
Pentru al patrulea an consecutiv, președintele juriului profesionist este renumitul cineast francez Pierre-Henri Deleau (actor, producător, selecționer, director de festival). Alături de el vor mai fi Alfonso Santos Gargallo (regizor și producător spaniol), criticul de film Irina Margareta Nistor și Dragoș Zămoșteanu (regizor)”
.

Seară frumoasă!

Un nou program pentru investiții locale was last modified: august 11th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: