Un nou medicament împotriva cancerului

12 iun. 2019
Vizualizari: 647

Deschidem Revista din această seară cu ultimele decizii ale CSM.

„Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM a respins, luni, acțiunea Inspecției Judiciare formulată la adresa președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea. Secția a constatat nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară, potrivit biroului de presă al CSM. Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, pe 16 aprilie, repunerea pe rol a cauzei în care era vizată Cristina Tarcea, după ce a contestat încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării”, scrie Agerpres.

„Pe 19 decembrie 2017, Inspecția Judiciară anunța că a exercitat acțiunea disciplinară față de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu și pentru nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”, mai arată Agerpres.

CSM s-a pronunțat ieri și în privința delegărilor de la conducerea DIICOT și Parchetul General.

„Secția pentru procurori a CSM a decis, marți, delegarea Oanei Schmidt-Hăineală în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT, pentru cel mult șase luni. De asemenea, Secția pentru procurori a CSM a hotărât să prelungească delegarea lui Bogdan Licu în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în funcția de adjunct al acestuia fiind delegat Răzvan Horațiu Radu, fost agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, notează News.ro.

Presa mai scrie azi că fostul politician PMP, Radu Cristescu a formulat un denunț împotriva fostului președinte Traian Băsescu. Într-o postare pe Facebook, Radu Cristescu explică demersul său.

Azi am depus un denunț la Parchetul General împotriva fostului președinte Traian Băsescu. Având în vedere datele apărute în mass media din care reiese faptul că a deținut calitatea de colaborator al Securității, nu avea dreptul de a candida și de a fi ales în functia de Președinte al României – funcție pe care a deținut-o pe parcursul unui număr de doua mandate și, respectiv, de a fi inclus în anul 2016 pe listele la alegerile parlamentare și inclusiv nu avea dreptul de a candida și de a fi ales în funcția de senator în Parlamentul României și, de asemenea, nu avea dreptul de a candida la alegerile europarlamentare din 2019”, a scris Radu Cristescu, marți, pe Facebook, notează Cotidianul.

Agerpres scrie azi despre dosarul fostului ministru și consilier al premierului Darius Vâlcov.

„Instanța supremă va relua în 17 septembrie judecarea apelurilor din dosarul de corupție în care Darius Vâlcov, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, a fost condamnat la opt ani de închisoare și va stabili până atunci dacă admite o serie de probe cerute de avocați, precum audierea lui Vasile Blaga”, scrie Agerpres.

„Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina și ministru al Finanțelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani, fiind vorba despre mai multe licitații de lucrări pentru apă și canalizare”, mai notează Agerpres.

România va prelua președinția Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian, pentru cinci ani, din 2020, mai scrie azi presa.

„În perioada 31 mai – 2 iunie, o delegație a Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România a participat la Roma la Sesiunea Națională a Ritului Scoțian din Italia. Cu această ocazie, Supremul Consiliu Italian a acordat titlul și medalia de Membru de Onoare, cea mai înaltă distincție ce se poate acorda unui străin, conducătorilor Ritului din trei țări: Statele Unite, Israel și România. (…) În țara noastră, Ritul este condus de către Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, 33, care urmează să preia, în numele României, postul de președinte al Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian, începând din 23 mai 2020 și până în 2025”, notează Mediafax.

Gărzile medicilor ar putea fi considerate vechime în muncă.

„Deputatul PNL Antoneta Ioniță face apel la adoptarea în regim de urgență a inițiativei prin care gărzile medicilor sunt considerate vechime în muncă, proiect pe care l-a depus în Parlament de anul trecut și care a fost respins de Senat”, notează News.ro.

În încheierea Revistei scriem despre un medicament inovator contra cancerului, care are o dublă acțiune – alimentează capacitatea antitumorală a sistemului imunitar și inhibă capacitatea de a genera metastaze care a fost testat cu succes pentru prima dată pe pacienți.

„MSC-1, dezvoltat de Institutul de Oncologie din Vall d’Hebron (VHIO, Bacelona), blochează proteina LIF. Aceasta favorizează avansarea a circa 80% din cancerele de pancreas, 60% a glioblastoamelor (tumoarea cerebrală cea mai comună), 35% a cancerelor ovariene, 15% a cancerelor pulmonare și în procente mai mici alte tipuri. (…) Proiectul a fost demarat în 2009, când Seoane a descoperit că LIF favorizează regenerarea celulelor-mamă tumorale. Acestea au rol cheie în reapariția tumorilor după un tratament”, notează News.ro.

Seară frumoasă!

Un nou medicament împotriva cancerului was last modified: iunie 12th, 2019 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: