Un medicament antitumoral dă rezultate, în Spania, în vindecarea cazurilor grave de COVID-19

19 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 282

În Capitală, rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare de trei cazuri la o mie de locuitori, fapt ce determină Executivul să ia o serie de măsuri suplimentare.

„Premierul Ludovic Orban anunță implementarea în Capitală a restricțiilor prevăzute pentru localitățile care depășesc rata de infectare cu noul coronavirus de trei cazuri la o mie de locuitori – purtarea măștii în spații publice, cursuri online, suspendarea activităților în teatre, cinematografelor, restaurante, cafenele, în spații închise – măsuri care vor intra în vigoare după adoptarea unei hotărâri a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență”, notează News.ro.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că nu mai sunt locuri la ATI în București. În aceste condiții, Spitalul Colentina devine spital COVID.

„Se semnează acum un ordin de ministru și de mâine Spitalul Colentina va deveni spital COVID în integralitate, deci vor fi vreo 3-400 de locuri. Asta este o veste nemaipomenită. La Spitalul «Marius Nasta» a fost trimisă o unitate mobilă și vor fi detașați medici pentru a asigura această unitate mobilă”, a declarat, duminică, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, scrie News.ro.

 „De asemenea, el s-a referit și la spitalul modular de la Elias, precizând că spitalele Floreasca și Elias vor colabora pentru a asigura personal medical pentru acest spital. El a mai precizat că medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu, nemaifiind elevii la școală, vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți cu COVID”, mai arată News.ro.

Presa scrie că Elveția, una dintre țările europene cu cel mare venit pe cap de locuitor, a anunțat, duminică, restricții mai dure pentru a ține sub control al doilea val al epidemiei de coronavirus.

„Adunările de peste 15 persoane în locuri publice vor fi interzise începând de luni, iar măștile vor trebui purtate în toate spațiile publice închise, a anunțat guvernul după o ședință de urgență. Ordinul de a purta mască în mijloacele de transport publice a fost extins pentru a include gările, aeroporturile, stațiile de autobuze și de tramvaie. Obligația de a purta mască va fi aplicată magazinelor, băncilor, bisericilor și cinematografelor, potrivit guvernului, care recomandă oamenilor să lucreze de acasă, dacă este posibil”, relatează News.ro.

„Elveția, o țară cu 8,6 milioane de locuitori, a raportat vineri cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus de la declanșarea crizei, 3.105. Până în prezent, 74.422 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, iar 1.823 au murit”, mai scrie News.ro.

În Spania, un nou medicament antitumoral, plitidepsină, este utilizat cu succes în lupta anti-COVID.

„Un studiu realizat de compania PharmaMar în 10 spitale din Catalonia, Madrid și Castilla La Mancha indică faptul că medicamentul plitidepsină este eficient și sigur pentru tratarea formelor severe ale acestei infecții. Iată ce scrie cotidianul spaniol La Vanguardia. Starea de sănătate a 40% din cei 27 de pacienți cu forme severe de Covid -19 care au primit plitidepsină, un medicament antitumoral, s-a îmbunătățit substanțial, iar evoluția bolii a fost redusă la mai puțin de opt zile; 80% din cazuri au reușit să depășească infecția în 15 zile”, arată Evenimentul Zilei.

Un posibil tratament contra noului coronavirus a fost inventat de o fată de doar 14 ani, din Statele Unite.

„Tânăra Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a dezvoltat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl împiedică să mai acționeze”, notează Digi 24.

Inițial, proiectul științific al fetei viza combaterea gripei, dar ea l-a adaptat atunci când a lovit pandemia. Tânăra cercetătoare spune că a folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2”, mai scrieDigi 24.

În timp ce PNL estimează că va obține cel mai bun scor electorale la alegerile parlamentare programate pentru luna decembrie, USR se pregătește de guvernare.

„Conducerile reunite ale USR și PLUS au aprobat sâmbătă Programul de guvernare pe care Alianța USR PLUS se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare. Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidați USR PLUS”, notează News.ro.

Seară frumoasă!

Un medicament antitumoral dă rezultate, în Spania, în vindecarea cazurilor grave de COVID-19 was last modified: octombrie 19th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter