Un bărbat a pulverizat spray lacrimogen într-un metrou aflat în staţia „Unirii”

17 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 429

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pas cu pas, procurorii și presa află noi amănunte despre violențele din 10 august a.c. și contextul în care acestea s-au produs.

„Parchetul General anunță joi seară că a ridicat de la Jandarmeria Română mai multe documente privind substanțele chimice folosite în intervenția la mitingul din 10 august, din Piața Victoriei, precum și mostre din aceste substanțe și de muniție neletală. Procurorii precizează că acestea au certificat de calitate și garanție și declarație de conformitate și prezintă și lista acestora”, notează News.ro.

După ce chestiunea gazelor utilizate de Jandarmerie a fost elucidată, TVR realizează un interviu cu coordonatorul acțiunilor jandarmilor, fiind dezvăluite, astfel, alte motive care au stat la baza acțiunii în forță a jandarmilor.

„«Pe timpul restabilirii ordinii publice, […] modul nostru de acțiune a fost direcționat, în principal, către zona Titulescu-Buzești. Tot acolo am avut și principalele probleme cu acea baricadă, acele incendii […]. Pe zona Ion Mihalache, […] în momentul în care colegii noștri acționau pentru a îndepărta persoanele turbulente, […] a fost observată o mașină cu sticle incendiare, i-am văzut pur și simplu când se aprovizionau din acea mașină pentru a acționa», a declarat joi, la TVR 1, Laurențiu Cazan, comandant al acțiunii din Piața Victoriei”, arată Agerpres.

„Coordonatorul operațiunii din 10 august din Piața Victoriei, maiorul Laurențiu Cazan, a declarat joi, la TVR, că manifestația a fost intens mediatizată și că a fost precedată nu doar de mesaje de mobilizare, ci și de mesaje care duceau la creșterea gradului de tensiune, «care îndemnau la violență» și a spus că un alt specific al evenimentelor din piață a fost acela că, spre deosebire de alte dăți, manifestanții pașnici nu i-au mai izolat pe cei violenți. Totodată, el a afirmat că grupurile violente păreau organizate și că nu are ce își reproșa din punct de vedere tactic și organizatoric. El a cerut scuze manifestanților pașnici care au avut de suferit în mod gratuit în urma intervenției”, mai scrie News.ro.

Potrivit News.ro, maiorul Laurențiu Cazan a mai spus că: „procurorul militar care a asistat la evenimente i-a fost prezentat de un coleg și a stat în zona pieței de la ora 17.00 până în jurul orei 4.00, când acțiunea s-a încheiat, în timp ce prefectul Capitalei a fost prezent la fața locului de la ora 16.00, iar ordinul de intervenție a fost semnat în jurul orei 20.00”.

„Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei, la protestul diasporei, a declarat la TVR că își asumă tot ceea s-a întâmplat. Totodată, el și-a cerut scuze față de manifestanții pașnici care au avut de suferit în urma intervenției în forță. Întrebat dacă s-a gândit la demisie, Cazan a răspuns: «Sunt aspecte care țin de mine. Mă gândesc la toate variantele»”, notează Adevărul.

Ancheta Parchetului General, în cazul violențelor din 10 august, continuă.

„Parchetul General a anunțat joi seară că au fost înregistrate 211 plângeri penale în dosarul violențelor din Piața Victoriei, iar 92 de persoane au fost până acum audiate. A fost atașat la dosar și Ordinul de intervenție în forță, întocmit de către comandantul acțiunii și aprobat de prefectul Municipiului București prin contrasemnare”, scrie News.ro.

După scandalul legat de efectele gazelor utilizate de către Jandarmerie, în acțiunea din 10 august, iată că, în Capitală, s-a produs un eveniment care trebuie să dea de gândit autorităților.

„Un bărbat a pulverizat, joi seară, spray lacrimogen într-un metrou aflat în stația Piața Unirii 2, apoi a fugit, el fiind acum căutat de polițiști. Metroul a fost evacuat și retras din circulație. Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 că bărbatul a pulverizat conținutul unui spray iritant lacrimogen într-un tren care se afla în stația Piața Unirii 2, apoi a fugit. Autoritățile încearcă acum să-l identifice pe bărbat”, notează Adevărul.

Presa scrie azi și despre Campania „Fără Penali în funcții publice”, inițiată de Uniunea Salvați România.

„Campania «Fără Penali în funcții publice» a strâns, până în prezent, 800.000 de semnături și va continua până la finalul lunii august. […] Suntem la 800.000 de semnături și am lansat și o provocare cetățenilor din România să ajungem la un milion de semnături”, a spus miercuri președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, notează Agerpres.

Inițiativa civică «Fără penali în funcții publice» vizează modificarea Constituției, astfel încât titularii de condamnări penale definitive să nu mai poată accede în funcții și demnități publice”, mai arată Agerpres.

În finalul Revistei, aflăm că șoselele ar putea fi mai sigure pe viitor: conducătorii auto care au provocat accidente cu victime ar putea să rămână definitiv fără permis.

„Președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, va propune ca, în cazul șoferilor care conduc autoturisme fără permis sub influența băuturilor alcoolice și comit infracțiunea de ucidere din culpă, să nu mai poată fi acordată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Un bărbat a pulverizat spray lacrimogen într-un metrou aflat în stația „Unirii” was last modified: august 17th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter